Nyt hjem til hjemløs hund

En lille chihuahua-tæve blev fundet i selskab med en flok løsgående får. Ejerne havde efterladt hunden til en ukendt skæbne. Nu har Alva fået et kærligt hjem.

Hjemløse Alva har fået et nyt hjem


I begyndelsen af juli blev Alva, der er en blot et år gammel tæve af hunderacen chihuahua, efterladt til en ukendt skæbne af sine ejere.

Hvalpen blev fundet i nærheden af Masnedøfortet på øen af samme navn syd for Vordingborg. Herefter blev den indleveret til Vordingborg Dyrehospital, der tog sig kærligt af den.

Hunden var ikke registreret

Læs også: Verdens mest triste kat

I dagene efter blev ejerne til den lille hund uden resultat efterlyst i både lokale medier samt landspressen. Ejerne ville åbenbart af ukendte årsager ikke længere have noget med Alva at gøre. Den var forsynet med en chip, men chippen var ikke indregistreret. Derfor kunne personalet på dyrehospitalet ikke finde frem til de rettere ejere.

Men efter 12 dage i trygge og kærlige hænder på sit midlertidige pensionat, har Alva nu fået et nyt, blivende hjem. Veterinærsygeplejerske Nathasja Larsen fra dyrehospitalet oplyser, at man i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har fundet nye ejere til Alva. Den er med andre ord blevet bortadopteret, og Alva har det godt trods sin omtumlede tilværelse.

Ingen ejer meldte sig

Læs også: Baby diskuterer med bulldog

Den er rask og rørig, og sandsynligvis finder man aldrig ud af, hvorfor dens tidligere ejere skilte sig af med hunden på en så hjerteløs og ubetænksom måde. Alva har både været på Facebook, i aviser og på tv, men ejerne meldte sig ikke.

Dyrehospitalet fik i dagene efter Alvas ankomst flere hundrede henvendelser fra folk, der ønskede at tage sig af hunden. Men nu har den fået et trygt og godt hjem.

Skal ikke skifte ejer igen

Læs også: Hund overlevede kold fryser

Nathasja Larsen oplyser til medierne, at en bortadoption af en hund sker efter nogenlunde samme kriterier, som når man skal finde et nyt hjem til et barn. Der er bestemte krav, der skal opfyldes. Men det vigtigste er at finde en familie, der vil være god mod hunden, og som har lyst til at beholde den, så den ikke igen skal skifte hjem og ejer.

Da Alva blev fundet, havde den slået selskab med en flok løsgående får. Men i den ny familie har chihuahua fået en anden hund at lege med. Inden Alva forlod hospitalet, blev den sundhedstjekket og fundet i fin form.

Gode råd til hundeejere

Læs også: Kat mistede ben og hale

Nathasja Larsen synes det er underligt, at de retmæssige ejere af hunden ikke har meldt sig. Men hun giver et par gode råd til hundeejere.

- Man skal huske at få indregistreret sin hund, og hvis man f.eks. skifter telefonnummer, skal man ændre det på sin registrering. Det sker ikke automatisk, siger veterinærsygeplejersken.

Det var personalet på dyrehospitalet, der gav den hjemløse hund navnet Alva.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-