Ødelagt af røvere

Hanne Jørgensen tør ikke gå på arbejde som chauffør, efter pengetransporten blev røvet.

Den 29. december 2008 var en dag, som ændrede Hanne Jørgensens liv for altid.
Hun var chauffør på en pengetransport fra Dansk Værdihåndtering, som blev røvet ved rastepladsen Kildebjerg norvest for Odense.
Den ene af tre røvere lagde en arm rundt om hendes hals og pressede hende ned i græsset, mens de to andre røvere tømte pengetransporten for 4,8 millioner kroner.
-Jeg tror, at min krop gik i en form for choktilstand. Det er nogle mærkelige detaljer, jeg husker. Jeg hører larmen fra alle bilerne på motorvejen for mig, og jeg lægger mærke til, at den ene røver har hvide kondisko på, som han ikke har snøret rigtigt, men istedet har stoppet snørebåndene ned i skoene, fortæller 42-årige Hanne Jørgensen fra Svendborg.

Hanne har siden røveriet været sygemeldt, og da Dansk Værdihåndtering skulle skære ned på medarbejderantallet på grund af finanskrisen, valgte de at afskedige Hanne. Den beslutning er hun på en måde lettet over.
- Så slap jeg selv for at træffe en svær beslutning, fortæller hun.
Hun var rigtig glad for sit job, men hun tror ikke på, at hun psykisk ville kunne klare et røveri igen. De tre røvere har for altid sat ar på Hannes sjæl.
- De ved jo ikke, at de har ødelagt et andet menneskes liv. For dem er det bare pengene, der tæller. Nogle gange tænker jeg på, hvad jeg ville gøre, hvis jeg fik muligheden for at møde dem igen. Måske ville jeg spørge dem: Hvorfor? Men jeg ved ikke, om jeg tør, fortæller Hanne.

I stedet håber Hanne, at hun kan blive ansat som chauffør på en donorbus, når hun engang føler sig klar til at arbejde igen.

På trods af vidneforklaringer og fundet af den stjålne varevogn, som blev brugt til røveriet, er det endnu ikke lykkedes politiet at fange røverne, der ligesom de 4,8 millioner fortsat er spoløst forsvundet.