Rachel fra Årgang 0 rejser væk

Rachel er så småt ved at pakke sin kuffert. Sammen med sin mor og far tager hun afsted til England for at holde en fredelig og afslappet jul på et hotel.


-Jeg glæder mig til jul. Vi skal til England igen for at slappe af og hygge os, siger Rachel, 14, fra succes-serien Årgang 0.

Det er 7. år i træk at familien holder jul i England. De har fundet et dejligt hotel i Englands Lake District, og det er det, de vender tilbage til år efter år.

LÆS OGSÅ: Rachel vild med sin nye skole

I år bliver det dog uden Rachel storebror, David. Han er på udveksling i Brasilien og rejser ikke den lange vej hjem til jul.

-Efter 16 år med præstegårdsjul, havde vi lyst til noget andet, forklarer Rachels mor, Theresia Treschow-Kühl, da hun og Rachel og Rachels far er på vej ind til optagelserne af TV2's årskavalkade 2014 - De største øjeblikke.

De valgte så England, og det har familien ikke fortrudt. De er blevet så glade for det, at de vender tilbage år efter år.

Julegaver julemorgen

-Det er så hyggeligt og afslappet. Hvis vi ikke rejste væk, ville vi nok arbejde i julen. Nu kan vi ikke bare tage en ekstra vagt, siger Rachel far, apotekeren, Lars Henrik Ellebye.

Julen i England er lidt anderledes end i Danmark. Den store middag bliver spist juledag, og det er med kalkun, budding og alt, hvad englænderne nu kan lide.

LÆS OGSÅ: Stephanie deler sin gave med de fattige

Det er også en tradition, at børnene får gaver juledags morgen, som julemanden har afleveret i løbet af juleaftens nat.

-Der er også en julesok til Rachel, siger Theresia.

Mange nye venner

Rachel selv går i 9.klasse på Askov efterskole. Det er hun rigtig glad for, og efter nogle år i folkeskolen med drillerier og direkte mobning, trives hun rigtig godt på efterskolen.

-Jeg har både fået så mange venner, siger Rachel.

Selvom Rachel og hendes familie er med i Årgang 0, er det ikke alt vi får at se. Rachel har således bedt TV2 om ikke at filme på efterskolen. Den vil hun gerne have ro omkring. Og det har TV2 selvfølgelig respekteret.

LÆS OGSÅ: Tre skønne piger

-Der bliver heller aldrig holdt jul i Årgang 0, bemærker Rachels mor. Men det skyldes mere, at serien altid er blevet sendt i begyndelsen af året, og der derfor ikke har været tid til at få optagelser med om jul.

De nye afsnit af Årgang 0 bliver sendt fra 6. januar 2015.