Reality-stjernes far var narkoman

Partypigen Maria Hylleberg fra Divaer i Junglen og Sommer i Sunny Beach har siden barnsben kæmpet for sin far, der har levet som narkoman hele hendes liv.

Fotos: Jacob Ljørring og TV3

Vinduesviskerne kæmpede fra side til side i højeste tempo den aften i maj for tre år siden. Maria sad som forstenet på passagersædet iført sort fra top til tå og stirrede ud i mørket.

Sammen med sin mor og to søstre kørte hun fra Odense til Bispebjerg Hospital i København. En tur på et par timer. Men for Maria føltes den uendelig. Hun vidste nemlig, at når bilen stoppede, skulle hun se sin far for allersidste gang.

- Jeg har altid været fars pige, siger hun og holder pause et øjeblik.

Se de unge mødre fra sæson 15 på Kanal 4 her


Maria Hylleberg fra Divare i Junglen
Maria fra Divaer i Junglen

Far levede på gaden
Der er meget langt fra den 23-årige Maria Hylleberg de Pineda, som med tårer i øjenkrogen fortæller om sin far, til den Maria, vi kender fra TV3. Hende, som iført guldbikini og lange negle kæmper mod de andre i "Divaer i Junglen". Eller hende, som vælter fra bar til bar i dokumentarserien "Sommer i Sunny Beach".

Maria har haft et stort vægttab siden Divaer i Junglen - læs hvorfor her

Maria er nemlig også noget helt andet. En pige, som altid har kæmpet for sin far og elsket ham betingelsesløst, selvom han var stiknarkoman.

- Min far kunne finde på at gå ud ad døren og sige, at han skulle ud og handle, for så at komme hjem fem dage efter. Jeg tror, min mor ville skilles for at beskytte os børn, siger Maria, som bevarede kontakten til sin far, selv om det var svært i perioder, når han for eksempel levede på gaden.


Hentede sin far på Mændenes Hjem
- Jeg var aldrig flov over ham. Når han havde sine gode perioder, tog han mig med i Bonbonland og den slags, og jeg har altid elsket ham, siger Maria.

Som 19-årig tog hun selv til København for at hente sin far på Mændenes Hjem.

- Han skulle bare med mig hjem. Jeg ville ikke have, at han boede der.

Men for lidt over tre år siden kunne Maria ikke redde ham mere. Hans organer var begyndt at stå af, og han blev indlagt på Bispebjerg Hospital. Det var en hård sygdomsperiode, og Maria sagde sit arbejde op for at være hos ham så meget som muligt. Når hun sad ved hans sygeseng, talte de meget om Marias fremtid.

- Det var vigtigt for ham, at jeg kom ind på HF, så jeg kunne få en uddannelse, husker Maria.

Læs også historien om 16-årige Katrine, der fandt ud af, hun var gravid, samme dag hun mistede sin mor


Ses i drømmene
En formiddag talte Maria i telefon med sin far:

- Maria, jeg tror sgu, jeg dør af det her, sagde faderen, hvorefter de aftalte, at Maria skulle komme næste dag. Om eftermiddagen talte de igen, og faderen sagde, at han ville sove, så han var frisk til næste dag. Inden han lagde på, sagde han det, han altid havde sagt, når han puttede Maria: "Jeg elsker dig hele vejen op til himlen og tilbage igen, Pusling. Vi ses i drømmene."

Samme aften blev Maria ringet op med besked om, at hendes far var død, og dagen efter fik hun et brev med posten:

Hun var kommet ind på HF. Hendes fars ønske var gået i opfyldelse, og i dag kan hun kalde sig student.

Maria fik besøg af sin afdøde far - læs historien her