Sådan tabte hun 127 kilo

Langsomt men sikkert tog Brianan McEnteggart kilo efter kilo på. Da hun var 27, var vægten nået op på 204 kilo. Da tog hun en beslutning, der totalt ændrede hendes liv. I dag er Brianan blevet 31 år, og hun vejer 77 kilo. Et vægttab på hele 127 kilo.


-Der var to ting, som for alvor fik mig til at vågne op. Det ene var, da min læge sagde, at jeg ikke ville blive 30 år gammel, hvis jeg blev ved at veje så meget. Det andet, der fik mig til at indse, at det var helt galt, var, da jeg stod oppe i mit badekar, mens jeg tog et brusebad, og karet knækkede under mig, siger Brianan McEnteggart fra byen Dundalk i Irland til hjemmesiden Slimmingworld.

Brianan var på det tidspunkt 27 år, og blev rædselsslagen over udsigten til kun at have tre år tilbage. Flere i hendes familie har haft problemer med hjertet, og det var en af grundene til, at lægen mente, det var farligt for hende at være så stor.

LÆS OGSÅ: Bruden kæmpede sig op af kørestolen

Allerede som barn var Brianan overvægtig.

-Ligesom mange andre store børn, blev jeg drillet i skolen. Jeg prøvede at forsvare mig selv ved at lade som ingenting. Ingen skulle vide, hvor meget de sårede mig. Men når jeg kom hjem, græd jeg, siger hun.

Jeg burde leve livet

Hendes vægt betød også, at hun isolerede sig selv.

-Som 27-årig burde jeg leve livet. Men jeg kunne ikke holde ud, at folk skulle se mig, så jeg blev bare hjemme og så tv eller læste en bog.

LÆS OGSÅ: Vores barn skal have Downs

Hendes læge sendte hende på sygehuset for at lade en diætist vejlede hende. Det blev endnu et nederlag for Brianan.

-Jeg var simpelthen for tung til at blive vejet på deres normale vægt. Så de satte mig op i noget, de kaldte en stol for sygeligt overvægtige. Det var dybt ydmygende. Det er den slags oplevelser, der fuldstændig ødelægger ens selvtillid.

Men heldigvis lykkedes det for Brianan at bruge alle sine nederlag og al sin frygt på en konstruktiv måde. Hun meldte sig til en organisation, der hedder Slimmingworld, hvor man mødes i grupper, mens man forsøger at tabe sig.

Kan spise løs

Slimmingworld har sin egen slankemetode, som groft sagt går ud på, at der er visse typer mad, man bare kan spise så meget, man vil af, mens andre altid skal spises i nøje afmålte portioner. Nogle ting skal man helt undgå.

De frie madvarer er i Slimmingworld's verden blandt andet grøntsager, frugt, pasta, kartofler og magert kød.

Men vigtigst er det nok, at man i Slimmingworld bliver opmuntret til at bevæge sig mere. Først bare ganske lidt senere noget mere.

LÆS OGSÅ: Beskyttede sin baby med sit liv

For eksempel opfordrer de deres medlemmer til at stå af bussen et stoppested før normalt, for at få gået det sidste stykke.

Samtidig bliver man fastholdt i sine nye vaner ved at gå til møder i foreningen, hvor man fortæller om sig selv til andre i samme situation.

Et helt nyt menneske

For Brianan virkede det. Efter lidt mere end tre år i Slimmingworld har hun tabt hele 127 kilo og er nede på en vægt på bare 77 kilo.

-Jeg føler mig som et helt nyt menneske. Jeg har fået et arbejde, jeg har fået en kæreste. Jeg har opdaget, at jeg elsker at shoppe, og jeg har skiftet de ensomme aftener hjemme ud til fordel for at gå i byen med mine veninder, siger Brianan.

Her kan du se en video på YouTube med Brianan optaget, da hun blev hyldet som årets kvinde 2014 i Slimmingworld.