Sofie savner sin mor hver dag

I fredags var Vild med Dans også et show til fordel for Knæk Cancer. Det giver speciel god mening for danseren Sofie Kruuse. Hun mistede sin mor Elise den 8. marts 2013 til kræften.


-Min mor var lige fyldt 70, da hun døde af kræft. Det var et kæmpe chok og en stor sorg, siger danseren fra Vild med Dans Sofie Kruuse.

- Jeg tænker på hende hver dag. Nogle dage er værre end andre. Der er dage, hvor jeg græder, fordi jeg savner hende.

LÆS OGSÅ: Derfor græd Anne Laxholm

Sofies mor, Elise Kruuse, døde 8. marts sidste år af galdegangskræft. Hen over julen havde hun været plaget af betændelse i underlivet og havde været på flere penicillin-kure. Men ingen af dem hjalp. 31. januar blev Sofies mor helt gul i huden, og selvom lægen først mente, at det var en bivirkning fra penicillinen, blev Elise alligevel sendt til yderligere undersøgelser.

Det var frygteligt

-Den 12. februar fik vi så den forfærdelige besked. Min mor var kaldt til samtale med en læge, og vi vidste, at det ikke var godt, så vi fem søskende og min far tog med til samtalen. Her fik vi at vide, at min mor havde galdegangskræft, at den havde bredt sig til leveren, og at det ikke var muligt, at behandle kræften. Ingen operation og ingen kemo. Det var frygteligt, siger Sofie Kruuse.

LÆS OGSÅ: Andrea planlægger bryllup

Midt i det hele skulle Sofie starte nyt job som lærervikar, på den skole i Århus, hvor hun nu er fastansat, N. Kochs Skole. Men hun måtte fortælle på sit nye arbejde, at hun var nødt til at hjælpe sin mor.

-Jeg ville bare være hos min mor så meget som muligt. Hun gav mig og mine tre piger så meget. Nu ville jeg bare være der for hende under hendes sygdom. Jeg aftalte med min storesøster Louise, at vi skulle deles om at være der, så mor ikke var alene.

Vred over hun døde

-Det har jeg aldrig fortrudt. Min mor fik det hurtigt dårligere, og til sidst kunne hun ikke selv gå bare de få meter ud på toilettet, siger Sofie som sammen med sin søster og med hjælp fra en hjemmesygeplejerske passede sin mor de sidste uger.

- Heldigvis var hun smertefri bortset fra de sidste fire-fem dage. Det er en lille trøst i sorgen, at hun ikke skulle gennem en lang opslidende periode med store smerter. Min mor fik en smuk afsked med livet omgivet af os allesammen.

-Jeg er stadig lidt vred over, at hun er død. Men jeg er så taknemmelig over alt det, jeg har fået af min mor. Hun var altid så nærværende. Hun var så hjertelig og varm. Interesseret i andre mennesker. siger Sofie.

-Og så har jeg heldigvis en rigtig, rigtig god mand. Der var ham der måtte tage slæbet derhjemme og sørge for vores piger, mens jeg passede min mor.

Nu hedder alle børnene Elise

Sofie Kruuse, 38, og hendes mand, René Brix, 37, har sammen tre piger, Nikoline Elise, 9, Josefine Elise, 5, og Matilde Elise, 3.

-Min yngste, Matilde, hed fra starten også Elise. Mens min mor lå syg, besluttede jeg, at de andre to også skulle have hendes navn. Så nu hedder de alle tre Elise til mellemnavn efter min mor.

-Det var faktisk min mors skyld, at jeg kom med i Vild med Dans. Hun sagde så tit til mig, "hvorfor er du ikke med i Vild med dans. Du ville være så god til det", forklarer Sofie.

LÆS OGSÅ: Helges hemmelige våben

Da hun så fik tilbuddet sidste år, var det lige efter hendes mor var død, og Sofie syntes ikke rigtigt, hun havde kræfter til det. Men der var så mange, der sagde til hende, at det ville være en god terapi, og at hun skulle gøre det for sin mors skyld.

-Så jeg endte med at sige ja. Og det hjalp mig faktisk. Det var god terapi. Vild med Dans sidste år gav mig masser af selvtillid og positive tanker. Selv i år føler jeg, min mor er med, hver gang jeg danser.

LÆS HELE DET GRIBENDE INTERVIEW
MED SOFIE KRUUSE I UDE OG HJEMME
Har du set, at du lige nu kan spare 40 % på massevis af varer i Ude og Hjemmes webshop?