Stak af fra børnehave da han savnede lillesøster

David havde nær mistet livet, da han blev kørt ned af en bil i Viborg. Drengen længtes efter sin elskede lillesøster og stak af fra børnehaven. Flugten endte på hospitalet.

Flugtkongen sammen med sin mor Lene


5-årige David fra Viborg elsker sin lillesøster Amanda højt. De er verdens bedste venner. Men kærligheden til sin 3 år yngre øjesten havde nær kostet David livet.

Da David var i børnehave og fandt ud af, at hans mor havde hentet Amanda i vuggestuen ved siden af, fordi lillesøsteren var blevet syg, ville David også hjem. Det fik han ikke fik lov af personalet.

Savnet blev for stort

Læs også: Enke og mor til 3 små børn

David tog sagen i sin egen hånd. Han er helt sin egen herre, og går sine egne veje. Det gjorde han også den dag, da savnet efter søsteren blev for stort.

David forcerede lågen ud til friheden, og stak af fra børnehaven. På sine små ben begav han sig mod hjemmet en kilometer borte. Flugten fra institutionen og pædagogerne havde nær kostet David livet. På vej hjem til lillesøster overså den lille fyr en bil, som ramte ham. Ved sammenstødet blev den 5-årige dreng ramt i ansigtet af sidespejlet og slået bevidstløs.

David blev med ambulance kørt til Århus Kommunehospital. Her blev han lagt i kunstig koma, indtil lægerne havde overblik over omfanget af skaderne i hans ansigt. Til alt held tyder det på, at den lille udbryderkonge slipper uden mén fra sit dramatiske uheld.

Blomster fra børnehaven

Læs også: Fandt sin far efter 46 år

I vindueskarmen i lejligheden hos Lene Ansgaard, 34, står en smuk buket blomster. Den minder hende om det drama, der let kunne have kostet hende sønnen David for evigt. Blomsterne er fra den børnehave, hvorfra knægten stak af. Lene er ikke bitter eller vred mod børnehaven. Selvfølgelig burde en institution for småbørn være et trygt sted at sende sit barn hen, men Lene tilskriver sønnens flugt over plankeværket manglende bemanding.

Den dag David stak af, var der blevet ringet til Lene fra Amandas institution. Hun var blevet syg og utilpas, og Lene hentede hende hjem. Omkring middag så pædagoger, at David forsøgte at åbne lågen i børnehaven. Han længtes efter sin lillesøster. Den lille dreng fik at vide, at hun ikke var i vuggestuen, men derimod hjemme hos sin mor.

Nogle timer senere opdagede personalet, at David ikke var i børnehaven. Han var stukket af, uden at nogen havde bemærket noget. Den største frygt blev bekræftet af sirener fra politi og ambulance. Nogle få hundrede meter fra institution var David løbet ud foran en bil. Han blev ramt i ansigtet af sidespejlet, og lå bevidstløs på asfalten. Lene Ansgaard fik sit livs mest frygtelige opringning fra lederen af børnehaven. Lene fik at vide, at hendes lille dreng var stukket af. Han var blevet kørt ned, og var i ambulance på vej mod hospitalet.

Tankerne fløj gennem hovedet

Læs også: Rørende brev om myrdet datter

- David skulle til Århus Kommunehospital, hvor der er eksperter i hovedskader. Tusinder af negative tanker fløj gennem mit hoved. Jeg glemmer aldrig da jeg kom ind på sygestuen, og så min søn i koma omgivet af slanger og maskiner, siger Lene Ansgaard.

Lægerne besluttede, at holde den lille dreng i kunstig koma. Han skulle scannes, og blev holdt i koma et døgn, indtil omfanget af skaderne i hovedet var klarlagt. De første meldinger tydede på, at David var sluppet med en kraftig hjernerystelse. To dage efter blev han overført til sygehuset i Viborg. Her fik han besøg af den ulykkelige bilist, som helt uskyldig var impliceret i ulykken. Han ville sikre sig, at David havde det godt. Bilisten havde en vandpistol med til den kvæstede dreng.

David slipper uden mén

Læs også: Hjælper andre børn med kræft

Lene fik af lægerne at vide, at der var risiko for såkaldte senblødninger på hjernen. Derfor skulle hun holde David under intens observation. Alt tyder på, at drengen fysisk slipper fra ulykken uden mén. Men mentalt er den lille udbryderkonge ramt.

- David er bange for biler. Det er helt umuligt at få ham med ud til vejen. Men det er trods alt billigt sluppet, når man tænker på hvad der kunne være sket. Det er paradoksalt og underligt, at Davids kærlighed til sin lillesøster nær havde kostet ham livet, siger Lene.Har du set, at du lige nu kan spare 40 % på massevis af varer i Ude og Hjemmes webshop?