Sygeplejerske mistænkt for 38 drab

Italiensk sygeplejerske var træt af besværlige patienter


Hun brokkede sig ofte over irriterende patienter og emsige pårørende. Nu er den 42årige sygeplejerske Daniela Poggiali mistænkt for at stå bag 38 drab på et hospital i Norditalien. Den uhyggelige teori er, at hun blev træt og frustreret over krævende patienter, og så gav hun dem en overdosis.

Anholdt i weekenden for drab i april

Hun blev anholdt i weekenden, fordi politiet mistænkte hende for at være skyld i en tidligere patients død i april. En test viste nemlig, at patienten, den 78årige Rosa Calderoni, døde af en overdosis, og beviserne pegede mod den 42årige sygeplejerske.

Anholdelsen fik øjeblikkeligt hospitalet til at se meget alvorligt på en hel række andre mistænksomme dødsfald den seneste tid. Det handler om 37 dødsfald. Alle er sket under Daniela Poggialis vagter.

LÆS OGSÅ: Sidste foto før døden

Overlad de besværlige til mig

Selv benægter hun alt, men ifølge den italienske avis Corriere della Sera udtaler en af hendes kollegaer, at hvis der var besværlige patienter på afdelingen, kunne Daniela ofte sige "Overlad dem til mig. Jeg skal nok få dem til at tie stille."

Uhyggelige billeder med døde patienter

Mistanken mod Poggiali er spidset yderligere til, efter politiet beslaglagde hendes telefon. Her fandt de nogle uhyggelige billeder. Blandt andet en selfie, hvor hun smilende stikker en tommelfinger i vejret ved siden af en død patient.

Politiet er nu gået i gang med en omfattende efterforskning, som skal give endeligt svar på, om Italien har haft en kvindelige seriemoder gående rundt på et hospital.