Tabte 2,5 kilo på en uge

Glenn smed 60 kilo i TV3 programmet Ekstremt fed. Men vægten løb fra ham, og han tog 30 kilo på igen. Nu er der gået to år, og den 37årige fynbo er fast besluttet på at komme ned under 100 kilo. Han fortæller løbende om sine op- og nedture i kampen mod vægten til Ude og Hjemme.


I månedsvis har jeg kæmpet for at komme ned i vægt ved hjælp af sund fornuft. Og jeg må være helt ærlig og sige: Det har ikke virket for mig.

Min fornuft har nok ikke været så sund, som jeg troede. Uden egentligt at være bevidst om det, har jeg spist for meget til at opnå et vægttab. Det ved jeg nu, hvor jeg har valgt en anden strategi. Nu vejer jeg al min mad, så jeg ved, at jeg præcis får 2000 kalorier om dagen. Jeg må erkende, at jeg har brug for helt faste rammer, når det handler om mad.

LÆS OGSÅ: Glenns lykkede varede tre måneder

Alle måltider kommer på køkkenvægten

I dag er alle mine måltider afmålte på køkkenvægten, og jeg kan godt mærke, at jeg har spist for meget tidligere. Jeg går ikke rundt og er sulten, men jeg er heller ikke så overmæt som normalt. Selvom min kost for det meste har været sund, så skal der ikke mere end par kartofler for meget til at vælte vægttabet, og jeg er altså kommet til at øse for meget op.

Kunne ikke styre frokostbuffeten

Der, hvor det især er gået galt, er til frokostbuffeten på mit arbejde. Fristelserne har været for store, og derfor har jeg opsagt min frokostordning. Det er selvfølgelig svært at gå forbi al den lækre mad, men jeg er nødt til at nøjes med min hjemmelavede madpakke, som jeg har vejet af hjemmefra. Det er nu heller ikke så slemt. For det meste har jeg lavet en lækker salat med tun eller kød og lidt ris eller pasta.

LÆS OGSÅ: En øv-vejning

Fået øjnene op for kaloriebomber

For at regne mit kalorieindtag ud hver dag, har jeg valgt Madlog, hvor jeg løbende taster min mad ind. Jeg synes, jeg hurtigt har vænnet mig til det lille ekstraarbejde i hverdagen. Det er allerede blevet en vane. Madlog er ikke gratis, men det er godt værktøj, som samtidig hjælper mig med at se, hvor mange kalorier der er i fødevarer, som jeg egentligt troede, var ret uskyldige.

For eksempel sluttede jeg i sidste uge en biograftur af med en Iceblend kaffe. Da jeg tastede den ind efterfølgende, vidste det sig, at den indeholdt 650 kalorier. Havde jeg vidst det, havde jeg aldrig rørt den.

Nydt et stykke kage til 400 kalorier

Ikke at det for mig handler om at blive fanatisk. Jeg har skam også nydt et stykke kage. Det var et bevidst valg, og da jeg så, at det kostede mig 400 kalorier i regnskabet, måtte jeg bare skrue mine andre måltider ind efter det. Da dagen var omme gik det hele op.

LÆS OGSÅ: Sandra blevet tyk igen

Det er rart for mig, at der er styr på kosten, ellers løber det hurtigt fra mig. Selvfølgelig kan jeg ikke sidde ude til middag med min køkkenvægt, men så må jeg sjusse mig frem til mængderne, når jeg kommer hjem.

Det er heldigvis gået meget godt. Et vægttab på 2,5 kilo den første uge, gav mig den sejr, som jeg så længe har ventet på.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-