Tabte sig 50 kilo før bryllup

Da 25-årige Becky blev afvist ved en vandrutchebane, fordi hun var for tyk, tog hun en beslutning. Hun ville aldrig udsætte sig selv for den ydmygelse igen. Da hun halvandet år senere gik op ad kirke­gulvet for at sige ja til sine kommende mand, havde den unge kvinde nået sit mål.


På toppen af den lange vandrutchebane i Disney World står Becky. Hun har glædet sig i flere uger til at more sig i den eventyrlige park, men da det er ved at være hendes tur, bliver hun pludselig stoppet af en livredder.

- Vi er simpelthen bange for, at du kommer til at sidde fast. Så du må desværre gå ned igen.

Becky mærker de badende gæsters øjne i nakken. Tårerne presser sig på, da hun går ned ad trappen. Men da hun igen er nede på landjorden, tager hun en beslutning: Hun vil tabe sig og aldrig blive så stor igen!


LÆS OGSÅ: Tabte sig og blev gravid


- Det var en af de værste ting, der nogensinde er sket for mig. Jeg følte mig som værdiløs, og det var lige præcis dér, jeg indså, at jeg blev nødt til at gøre noget ved min vægt, siger 25-årige Becky Hames, der til daglig arbejder som frisør i Cannock, Staffordshire, i England.

Becky Hames havde været overvægtig det meste af sit liv. Hendes kost bestod hovedsageligt af jævnlige ture til McDonald's, chips og chokoladebarer, og sådan havde det altid været. Selv da vægten sneg sig op over 100 kilo, kunne hun ikke tage sig sammen til at gøre noget ved det voksende problem.


Ville ikke være tyk brud

Den trinde pige havde fundet en sød kæreste, der elskede hendes runde former og strålende personlighed. Men for Becky var den bulende mave og de store overarme et problem. Så da hendes forlovede faldt på knæ og spurgte, om hun ville gifte sig med ham, var hendes næste tanke, at hun skulle få sin overvægtige krop ned i en brudekjole.


- Jeg havde ikke lyst til at være være en tyk brud. Jeg ville bare gerne være pæn og bagefter kunne kigge på bryllupsbillederne og synes, at jeg så godt ud. Da vi havde været forlovet i et år og havde bestemt os for en dato for brylluppet, kunne jeg ikke engang få mig selv til at kigge efter en bryllupskjole, fordi jeg havde det så skidt med min krop, husker hun.

Kort tid efter, hun kom hjem efter den ydmygende oplevelse med vandrutchebanen, meldte hun sig ind i det lokale fitnesscenter.

Hver dag trænede hun på et slankehold, og McDonald's-mad og chips blev skiftet ud med grønsager og kylling.


LÆS OGSÅ: Ellen tabte 32 kilo med Dukan-kuren


Hurtigt kunne den kommende brud se, at hendes anstrengelser gav pote.


På 18 måneder tabte Becky sig 50 kilo og gik fra en vægt på 126 kilo til 76 kilo. Den kommende brud fik lysten tilbage til at prøve kjoler til den vigtigste dag i hendes liv. Og da hun endelig fandt den rigtige kjole, så skulle den faktisk sys ind, fordi Becky siden købet havde tabt sig yderligere.


- Jeg havde det fantastisk. Jeg har aldrig haft en god følelse, når jeg prøvede tøj. Jeg plejede at blive deprimeret og ked af det, og så fik jeg som regel bare lyst til at spise endnu mere. Men da jeg prøvede bryllupskjolen og så mig i spejlet, vidste jeg, at det havde været alle anstrengelserne værd.


Smuk i brudekjolen

I august i år sagde Becky ja til sin forlovede Stephen, der arbejder som it-medarbejder. Hun var ikke længere bange for helkropsbilleder, og hun prøvede ikke at skjule maven med armene. I stedet nød hun sin dag med sin mand og alle gæsterne, der overøste den lykkelige brud med komplimenter for sin nye, smukke krop.
- Da jeg så bryllups-billederne, så jeg ud, lige som jeg havde drømt om. Man kan undre sig over, hvorfor jeg ikke havde gjort det før, men nogle gange skal der nok bare en virkelig ubehagelig oplevelse til, før man får taget sig sammen, siger Becky Hames.


Nu planlægger parret en to-ugers bryllupsrejse tilbage til Disney World, hvor Becky blev udsat for den ydmygende oplevelse. Hun ser frem til at tage turen op ad trapperne til vandrutchebanen uden at være bange for at blive stoppet af bekymrede livreddere.


- Jeg ser så meget frem til at besøge alle mulige forskellige forlystelser, hvor det kræver, at jeg har badetøj på. Jeg skal have en bikini på, og denne gang skal jeg ikke have ekstra tøj udenpå for at skjule min krop. Den er jeg nemlig rigtig stolt af nu, fortæller Becky og tilføjer:

- Jeg håber virkelig, at den vandrutchebane i Disney World er det hele værd.