Telefonbesked fra graven

Kevin Mengels familie anede uråd, da de underlige sms-beskeder fra ham. De var upersonlige og skrevet i et sprog, som Kevin aldrig ville bruge. Årsagen var, at Kevin var død.

Bryllupsfoto af Morgan og Kevin


Kevin Mengel Junior, 35, havde glædet sig til søndag den 20. juni 2010. Det var Fars Dag i USA, og Kevin skulle for første gang i mange år være sammen med sin far, Kevin Mengel Senior.

Hvis man skal sige det pænt, havde de to et anstrengt forhold til hinanden. Far og søn havde kun lejlighedsvis set hinanden de sidste mange år. Da Kevins far og mor blev skilt på grund af faderens utroskab, tog han moderens parti. Senior og Junior sås kun ved særlige familiesammenkomster som barnedåb, bryllupper og lignende, og de hilste ikke på hinanden.

Undgik hinanden

Læs også: Spritbilist dræbte hans børn

Selv om de boede tæt på hinanden i en forstad til Philadelphia, USA, undgik de at være det samme sted på det samme tidspunkt. Faderen handlede f.eks. i ét supermarked, og sønnen i et andet.

Men efter 17 år med polarkulde imellem de to besluttede Kevin Junior i sommeren 2010, at stridsøksen skulle begraves. Han ringede til sin far og sagde, at uvenskabet havde varet længe nok, og faderen var enig. Derfor inviterede Kevin sin far til Fars Dag med grillmad den søndag for godt fire år siden. Han inviterede også resten af familien, inklusiv sin mor, sin søster Michelle, som han havde et nært og kærligt forhold til, og broderen Chris.

Men så skete der noget mærkeligt, som ingen i familien forstod et kvæk af. Lørdag den 19. juni, dagen før familiesammenkomsten, modtog Kevins mor og far en SMS besked fra sønnen. "Jeg har det fint. Men jeg har brug for at få renset mit hoved". Kevins mor ringede til svigerdatteren Morgan Mengel, 34, for at høre, hvad meningen var. Torsdag havde Kevin skrevet til alle de inviterede og fortalt, at han glædede sig til at se alle, og at han var lykkelig for, at der igen var fred og ro i familien.

Glædede sig til Fars Dag

Læs også: Gravede sig op af graven

Morgan fortalte, at Kevin pludselig havde forladt hende og parrets tre børn torsdag aften, og at hun ikke havde fået nogen begrundelse. Det var tilsyneladende sket på nogen lunde samme tidspunkt, som Kevin havde skrevet til alle i familien og fortalt, hvor meget han glædede sig til Fars Dag. Senere samme dag havde Morgan fået en SMS, hvor Kevin kort fortalte om sit behov for at være alene.

På selve Fars Dag om søndagen fik søsteren Michelle Hopkins og Kevin Mengel Senior en besked fra den forsvundne Kevin Junior. Heri stod kort og koldt: "På grund af uforudsete omstændigheder vil jeg ikke være i stand til at være der i dag. Glædelig Fars Dag".

Beskeden gjorde Michelle både ulykkelig og mistænksom. Hun havde et nært og kærligt forhold til broderen og vidste, at sådan ville han aldrig skrive. Michelle forsøgte at ringe til Kevin, men han svarede ikke. Hun sendte en sms og spurgte, hvad meningen var. Svaret lød: "Hej Sis, Jeg har det fint. Du skal være bekymret for Morgan. Hun er den du skal være bekymret for".

Vidste det var helt galt

Læs også: Halshuggets sidste brev

- Da vidste jeg, at noget var rivende galt. Kevin kaldte mig aldrig for "Sis", og han ville ikke skrive en så formel besked. Han ville ringe til mig, siger Michelle Hopkins.

Mandag morgen besluttede Michelle i samråd med sin far og mor at gå til politiet. Familien ville have Kevin eftersøgt, men politiet tøvede. Eftersom Kevin gav lyd fra sig via SMS, tydede intet på, at han var forsvundet mod sin vilje. Onsdag tog politikommissær David Maurer imidlertid ud til Morgan Mengel for at høre, om hun kunne hjælpe med oplysninger. Hun fremlagde en række telefonbeskeder som bevis på, at Kevin var i live, men at han blot havde brug for en smule ro. Morgan kunne ikke forklare det underlige i, at Kevin var forsvundet blot tre dage før Fars Dag, som han havde glædet sig så meget til.

Morgan kunne heller ikke forklare, hvorfor Kevin havde sendt en sms til hende blot få timer efter, at han havde skrevet til alle i familien og fortalt, hvor meget han glædede sig til at se dem. Det var mystisk, men kommissær David Maurer kunne på det foreliggende grundlag ikke gøre noget. Tirsdag den 22. juni skrev Kevin på sin Facebook-side "wants to be left alone" (vil gerne være alene, red.). Det blev alt sammen mere og mere underligt.

Glædede sig til familie

Læs også: Pige hørte sin egen begravelse

Kevin og Morgan Mengel mødtes i sommeren 1995, da han var 20 og hun 19. Hun var indbegrebet af den kvinde, han havde drømt om, nemlig køn, smilende og charmerende. Kevin glædede sig til at stifte familie. Samtidig frygtede han, at hans kommende børn skulle lide samme skæbne som han gjorde, da hans forældre blev skilt. Han ville gøre alt for at holde sammen på ægteskabet.

Derfor var Michelle Hopkins sikker på, at broderen aldrig ville stikke af på den måde. Alle vidste, at ægteskabet mellem Kevin og Morgan ikke altid var rosenrødt. Hun var flere gange rejst fra hjemmet med børnene. Hver gang havde han overtalt hende til at komme tilbage. Ægteparret havde et gartnerfirma, og hun flirtede åbenlyst til højre og venstre med de unge ansatte i firmaet. Utro havde hun også været, men af hensyn til børnene havde Kevin set gennem fingrene med det hele.

Bror trådte i aktion

Læs også: 2-årig banket gul og blå

Eftersom politiet ikke kunne eller ville foretage sig noget, besluttede den forsvundne mands bror, Chris Mengel, at træde i aktion. Han talte med flere af de ansatte i gartnerfirmaet, og det skærpede hans mistanke. Flere kunne fortælle, at firmagaragen ved Kevin og Morgans hus var totalt ryddet og rengjort, da de mødte mandag morgen den 21. juni. Normalt var der f.eks. olie på gulvet fra maskiner og andet skidt. Men den mandag var der så rent, at man kunne "spise mad på gulvet", som en ansat udtrykte det.

Desuden kunne de ansatte fortælle om et nært forhold mellem én af de ansatte, 21-årige Steve Shappell, og Morgan. Steve fortalte sine kollegaer, at han havde hjulpet chefens hustru med forskellige ting i weekenden. Blandt meget andet intimt og personligt sagde han: "Jeg véd også, hvilken farve undertøj Morgan har på, og hvordan man tager det af".

Chris Mengel købte et videokamera, og lagde sig på lur døgnet rundt ved sin brors og svigerindes hus. Det var helt åbenlyst, at Steve Shappell var flyttet ind. Han overnattede, og om aftenen grillede han ved poolen med Morgan og hendes tre børn. Chris gik igen til politiet, men de kunne stadig ikke starte en efterforskning på det grundlag. Det gjorde hverken Steve eller Morgan til kidnappere eller mordere, at han støttede hende i en svær tid, og opholdt sig meget i hjemmet.

Besynderlig aktion midt om natten

Fredag den 25. juni, altså fem dage efter Fars Dag, skete der noget. Omkring midnat så Chris sin svigerinde og Steve i gang med at pakke hendes truck med en masse tøj, redskaber og andre ting, blandt andet en spade. Aktionen og tidspunktet for den var besynderlig, og Chris ringede til kommissær David Maurer. Han ankom, da Morgan svingede bilen ud fra indkørslen for at køre bort med Steve på passagersædet. Bilen blev standset. Morgan blev bedt om at følge med over på den anden side af vejen, mens Steve ventede i bilen.

Hun fortalte, at den ansatte havde boet nogle dage hos hende, fordi han ikke havde nogen steder at sove, men at han nu flyttede igen. Pludselig så betjenten Steve løbe ud af bilen og hoppe ind på førersædet. Derefter kørte han bort i høj fart med hvinende dæk. Ikke just en handling, som man ville forvente af en mand med god samvittighed.

Pudsigt nok skete det hele blot tre timer efter, at flere i familien Mengel havde modtaget en SMS fra Kevin med beskeden: "Jeg har det fint". Michelle Hopkins var skeptisk med hensyn til beskedens ægthed og skrev tilbage: "Kan du fortælle mig navnet på den gade, hvor vi voksede op? Fortæl mig det, og jeg skal lade dig være i fred". Michelle fik intet svar. Afsenderen af beskeden fra broderens telefon kendte åbenbart ikke navnet på gaden.

Troede det var en spøg

Læs også: 3-årig overlevede i ødemarken

Morgan Mengel blev taget med til afhøring på stationen. Først fortalte hun, at Kevin havde forladt hende, fordi han ønskede at være alene. "Er det en spøg?", havde hun spurgt. Kevin svarede, at det var alvor. Hun skulle fortælle børnene, at han elskede dem, og nok skulle komme tilbage til dem. Herefter bad Morgan om lov til at forlade forhørslokalet for at ryge en cigaret. Hun og David Maurer stod i mørket uden for politistationen, da Morgan pludselig sagde: "Steve slog Kevin i baghovedet med en skovl". Herefter fortalte hun, at hun var vred på Steve, fordi han havde slået hendes mand ihjel. Nu viste den erfarne betjent, at han stod med en kvinde, der forsøgte at redde sit eget skind. Kort efter gentog kvinden sin forklaring på videobånd i forhørslokalet. Her kom også flere detaljer frem.

Morgan Mengel fortalte, at Steve var blevet forelsket i hende, og at han uden hendes viden havde dræbt Kevin. Drabet var nøje planlagt. Steve havde på internettet fundet en opskrift på, hvordan man gør nikotin flydende, og hvor stor en mængde der er dødelig. Derefter havde han fyldt nikotinen på en frugtjuice af mærket Snapple. Drinken havde han givet Kevin torsdag aften, da de to var alene i garagen. Nikotinen havde gjort Kevin sløv, hvorefter Steve dræbte ham med en skovl. Morgan kunne også fortælle, hvor den 21-årige, ansatte havde begravet liget, nemlig på en byggeplads bag et gymnasium i nærheden af gerningsstedet. På spørgsmålet om, hvorfor hun havde sendt falske beskeder fra ægtemandens mobiltelefon og skrevet på hans Facebook, forklarede Morgan, at hun var i chok, og bange for at blive inddraget i drabet.

Beviserne hobede sig op

Læs også: Nu er mormor min mor

Det blev hun nu alligevel, da Steve Shappell få dage efter blev anholdt i Denver, Colorado, omkring 3.000 km fra Philadelphia. Han forklarede, at han ganske rigtig havde slået sin chef ihjel, men at hele arrangementet, ideen og planlægningen var Morgans. Til at underbygge sin påstand fremlagde Steve en lang række SMS-beskeder, som hun havde fået fra Morgan omkring drabstidspunkter. Her spørger hun blandt andet, om Kevin "har drukket sin medicin, om giften har virket, om Kevin blev slået ihjel med spaden, eller om dødsårsagen var gift, og om han var blevet begravet".

Morgan Mengel og Steve Shappell blev tiltalt for drab af første grad. Den første retssag mod de to blev fastsat til januar 2012, men fire dage inde i processen ændrede Morgan Mengel pludselig forklaring. Hun tilstod nu at have tilskyndet Steve til at myrde sin ægtemand, hvilket hun indtil da havde nægtet purre. Tilstående betød, at retssagen blev aflyst, og først i februar 2013 fik de to efter nye retssager deres domme. På grund af sin unge alder på gerningstidspunktet fik Steve Shappell en fængselsdom på mellem 40 0g 80 år med mulighed for prøveløsladelse. Morgan Mengel fik livstid uden mulighed for løsladelse. De tre børn blev senere adopteret af den myrdedes søster, Michelle Hopkins.

Længtes efter et knus


Efter retssagen sagde Kevin Mengel Senior:

- Jeg er glad for og tilfreds med, at de skyldige har fået deres straffe. Men jeg vil til min død ærgre mig over, at min søn og jeg ikke blev genforenet. Det var så tæt på. Nu fik jeg aldrig givet Kevin det knus, jeg gennem så mange år havde længtes efter at give ham.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-