Triumf for Steen og Peder

Hele Danmark fulgte imponeret med, da tvillingeparret Steen og Peder Mondrup, 33, sammen gennemførte en Ironman i København. For Peder er født som spastisk lammet, men det mener hans tvillingebror, Steen, ikke behøver begrænse dem, når det gælder at dyrke sport og motion sammen. Nu har de gjort det igen. Sammen deltog de og gennemførte de svømmeløbet Christiansborg Rundt i lørdags.


- Det gik rigtig godt. Der var godt nok meget modstrøm, sagde Steen Mondrup med et stort smil til BT, lige efter han sammen med sin tvillingebror, Steen, havde fuldført svømmeløbet Christiansborg Rundt.

Bundet til en kørestol

Steen og Peter blev født med få minutter mellemrum. Men mens Steen var helt rask ved fødslen, blev Peder født som spastisk lammet og er hver dag bundet til en kørestol og afhængig af andres hjælp. Han er for tiden ved at tage en hf-eksamen, og han håber på en gang med tiden at blive psykolog.

LÆS OGSÅ: Lille Ashya i sikkerhed

Tvillingeparret Steen og Peder Mondrup gennemførte svømmeturen på den måde, at Steen var i vandet, mens han trak en specialbygget kajak efter sig hele vejen rundt i kanalerne omkring Christiansborg. Med på turen havde de fire andre hold, hvor en handicappet deltog sammen med en makker.

Vil hjælpe og støtte

Tvillingerne har startet en forening, Team Tvilling, der skal hjælpe og støtte andre i samme situation som dem selv, og det var gennem den nye forening, at de deltog - sammen med fire andre par.

Når det gælder sport og motion, er brødrene et hold. Begge deltager og bidrager hver på sin måde til succeserne.

LÆS OGSÅ: Gribende brev fra mor til dødfødt

- Jeg har altid tænkt, at hvis der var noget, som kunne give Peder en fornemmelse af ikke at sidde i kørestol i blot et par timer, ville jeg gøre alt, hvad der skulle til, har Steen Mondrup tidligere sagt i et interview med Familie-Journal.

Se på mulighederne

- Vi vil prøve at inspirere andre handicappede og folk, der omgiver dem, til at se mulighederne frem for begrænsningerne. Peder oplever, at han har fået en helt ny identitet, når folk genkender ham og ikke længere er bange for at henvende sig til ham på gaden og i supermarkedet, sagde Steen i interviewet.

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh går langt for at hjælpe

Og det må man sige er ved at lykkes. Tilskuerne til svømmeløbet havde i hvert fald ingen problemer med at genkende de to brødre. De blev hele vejen båret frem af positive tilråb og masser af klapsalver. Svømmeløet blev på mange måder Steen og Peders store triumf.

Læs mere om det stærke par på Familie Journals hjemmeside:

http://www.familiejournal.dk/Artikler/Nyeste/2014/August/34-Tvillingemaraton.aspx


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-