Turisterne sprang for livet

Det, der skulle have været en hyggelig tur på floden Themsen i London, udviklede sig til et sandt mareridt for 28 turister. Pludselig gik båden i brand, og såvel turisterne som besætningen måtte springe for livet.

Dramatisk så det ud, da de 28 turister måtte springe i Themsens kolde vand.

Normalt er det dem, der tager billeder af alle omgivelserne. Men i sidste uge var det pludselig turisterne selv, der tiltrak sig omgivelsernes opmærksom hed, da den sightseeing-båd, en såkaldt Duck-båd, de var om bord i, brød i brand midt på floden Themsen i London.

- Vi så tour-guiden og kaptajnen kigge på hinanden med et blik, der sagde: "Vi har et alvorligt problem". Og så bad de os om at tage redningsveste på og hoppe i vandet. Det var virkelig varmt. Der var flammer, og det var meget forvirrende. Vi vidste ikke, hvad der skete, så vi var skræmte, fortæller Elissa Wood, der var om bord på båden med sine forældre.

LÆS OGSÅ: 3-årig ringede 112 og reddede sin mor

I alt var der 28 turister og to besætningsmedlemmer om bord.

Stakkels mennesker

En hel masse mennesker fulgte dramaet fra kajen og broerne. En af dem var 17-årige Melissa Benham.

- Der var flere hundrede, der så på, men vi kunne ikke gøre noget, fordi vi ikke kunne komme ud til dem. Jeg tænkte bare: Stakkels mennesker, siger hun.

Heldigvis var redningsfolkene hurtigt på pletten, og alle de mange turister, som flød rundt i det kolde flodvand blev reddet i land. To måtte et smut forbi hospitalet - de andre nøjedes med en kop varm te og tykke tæpper på kajen.

Tredje gang i år

De karakteristiske, gule Duck-både er amfibiefartøjer, der altså både kan køre på land og sejle i vandet. Bådene stammer helt tilbage fra anden verdenskrig, hvor de blev brugt under landgangen i Normandiet.

LÆS OGSÅ: Godhjertet hjemløs forgyldes

Det er tredje gang i år, at der er problemer med Duck-bådene. I juni måtte 22 mennesker på hospitalet, efter deres Duck-båd sank i byen Liverpool.

I marts skulle en anden Duck-båd angiveligt være gået til bunds, mens den lå fortøjret - her kom ingen mennesker til skade.