Vandet gik i uge 17

Der var ikke meget håb for Louise tvillinger, da hendes vand pludselig gik i 17. Uge. At hun alligevel formåede at holde på sin dreng og pige til uge 33 og fødte to sunde og raske børn var et ægte mirakel.

Du kommer til at gå i fødsel indenfor et par dage, og så føder du to ikke levedygtige børn. Det var lægens besked, efter han havde scannet Louise. Hun var lidt over tre måneder henne, og hendes vand var pludselig gået den aften, da hun havde lagt sig.

-Jeg kunne ikke tro det. Han havde lige siddet og sagt gode ting, så som at min livmoderhals stadig var lukket, at den var lang og at der stadig var to hjerter, der bankede. Jeg forstod ikke, hvordan han kunne være så hjerteløs og kynisk og slynge sådan en besked ud, siger 28-årige Louise Holm fra Middelfart.

Nu var hun endelig blevet gravid efter mere end tre års fertilitetsbehandling. Hun og hendes daværende kæreste havde allerede en dreng sammen. Derfor måtte de selv betale for behandlingen, da det viste sig ikke at være så nemt at blive gravid 2. gang.

Læs også: Valdemar ville ikke ud. Belinda var tre døgn om at føde

Efter seks inseminationer tyede parret til sidst til IVF-behandling. Det lykkedes, og glæden ville ingen ende tage, lige indtil fostervand begyndte at flyde fra Louises livmoder. Scanningen viste, at de to børn lå som yin og yan med Liv nederst og Felix øverst i Louises mave, og det var Felix moderkage, som lækkede vand.

Liv reddede sin bror

Lægerne ville ikke begynde at pille ved Felix i maven. Så risikerede de bare at skade Liv også.

-Det var kun, fordi hun også var der, at de lod ham være. Ellers havde de sat mig i gang. Jeg blev indlagt med det samme. Det var fire dage før jul, og jeg skulle bare ligge og vente på, at jeg ville gå i fødsel. Jeg har fortrængt mange af mine følelser fra de dage op til jul, men jeg husker, at jeg lå på enestue, og det eneste, jeg lavede, var at ligge og kigge ud af min dør, mens jeg hulkede.

Læs også: Gravide Sara lærte selvhypnose og fødte uden smerter i hypnose

Jeg lå på gynækologisk afdeling, hvor kvinder med kræft i underlivet eller aborterende kvinder også lå. Det var kun grædende mennesker, som gik forbi ude på gangen. Jeg græd også - hele tiden. Jeg var så bange, husker Louise.

Louise fik lov at komme hjem juleaften, men hun kunne kun ligge på sofaen, og selvom hun forsøgte at være glad for sin store dreng Viktors skyld, følte hun kun sorg. Fødslen og dermed tvillingernes sikre død kunne ske når som helst. Mellem jul og nytår kom så veerne. Louise tænkte: Nu sker det. Nu dør mine børn. Hun gik i panik og kastede op af ren angst. Men en ve-dæmpende pille stoppede hendes veer, og i løbet af natten gik fødslen i sig selv igen.

-Jeg blev ved med at spørge lægerne: Hvis jeg føder i uge 20, vil I så hjælpe mine børn? Nej Louise! Du ved godt, at grænsen går ved uge 24. Vi kan ikke gøre noget, sagde de.

Jeg blev ved: Har du hørt om nogen mødre, hvis vand gik og de fik deres børn levende med hjem? Har der været nogen på dette sygehus? Hvordan er mine odds. Jeg har været skrækkelig, for jeg græd hele tiden, og det eneste, de sagde var, at det ikke så godt ud.

Lægerne dødsdømte Louises babyer

Hver aften måtte en sygeplejerske sidde og holde mig hånden, fordi jeg var så bange. Kun to læger gav mig lidt håb. Den ene var en meget optimistisk kvindelig læge og den anden - en ældre mand sagde noget, som jeg havde længtes sådan efter at høre: Så længe der er liv, er der håb, lille ven. Det øjeblik vidste jeg bare, at hvis min datter skulle overleve, skulle hun hedde Liv, siger Louise.

Læs også: Jeanette og Dennis måtte vælge en af deres tvillinger fra

Hver anden dag kunne Louise mærke at en ny portion fostervand ligesom skvulpede ud af hende.

-Det var skræmmende. Jeg havde konstant udflåd med blod, og jeg lå og løftede dynen hele tiden, for at sikre mig, at mine børn ikke var på vej ud. Jeg kunne mærke, at der skete ting, men jeg anede ikke, hvad jeg kunne forvente. Alt ved den graviditet var anderledes end normalt, siger Louise.

Uge 24 var en milepæl for den ængstelige mor. Nu ville lægerne forsøge at redde tvillingernes liv, hvis hun skulle gå i fødsel. Da hendes slimprop gik i uge 29, var det heldigvis endnu en falsk alarm. Hendes livmoderhals forblev fint lukket. I uge 33 mærkede hun atter, at det væltede ud med fostervand. Denne gang var det vandet fra Liv, der gik og denne gang var der ingen vej tilbage.

Turde ikke føde normalt

-Selv om jeg er meget bange for at blive stukket og skåret i, og jeg helst ikke ville have et kejsersnit, turde jeg ikke andet. Felix lå med numsen nede, så jeg skulle føde ham i en sædefødsel. Tænk hvis han skulle sidde fast og blive skadet? siger Louise.

Det blev han ikke. Han havde de dårligste odds for at overleve. Lægerne havde håbet på, at han ville dø og gå i sig selv tilbage i uge 17. Han havde sit køn, hullet i moderkagen og det fact, at han var tvilling B imod sig. De mente, at det var bedst at Felix bare mumificerede, så de kunne redde hans søster Liv. Men Felix klarede sig. Da han kom ud var han lige så sund og rask som sin tvillingesøster og kun 20 gram lettere.

Kendt som mirakelbørnene

De mange læger, som havde tilset Louise, mens hun ventede sig, kom for at se mirakel-børnene, som de blev døbt på Kolding sygehus. Ingen havde troet på, at det kunne lade sig gøre at holde dem inde længe nok til at de ville overleve.

Louise og tvillingerne var indlagt i 5 uger, hvor børnene skulle lære at spise selv. Siden er alt gået lige efter bogen, og Louise kan næsten ikke tro sit held. Selv om hun og kæresten gik fra hinanden, da tvillingerne var et halvt år, overskygger børnenes gode helbred og store smil al anden modgang.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-