Vores hundehvalp gik gennem isen

Linda var ellevild, da hun fik hundehvalpen Buller til sin ni-års fødselsdag i december, men glæden var kort, for den lille hvalp faldt gennem isen på Slotssøen i Kolding og druknede få uger senere.

Foto: Jørgen Ploug

Bokserhvalpen Buller på blot fire måneder druknede, da den ulykkeligvis faldt i et hul i isen på Slotssøen i Kolding i Jylland. Midt i sorgen over tabet af den lille hund, glæder ægteparret Lisbeth og Richard Hansen sig over, at det trods alt er Buller og ikke et af deres tre børn, der nu ligger under isen på bunden af søen.

- Da vores 14-årige datter, Karin, kom løbende hjem den lørdag aften og sagde, at Buller var faldet gennem isen, og at Søren, vores søn på 13, forsøgte at redde hunden, oplevede jeg de værste minutter i mit liv.
Med hjertet oppe i halsen løb jeg de få hundrede meter ned til søn. Det var en frygtelig uvished, men heldigvis var Søren i god behold, siger direktør Richard Hansen, 46.
 

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Den bedste fødselsdagsgave

Buller var en fødselsdagsgave til familiens yngste, Linda. Hun fyldte ni år den 14. december og havde længe ønsket sig en hund.

Hun fik den et par dage før sin fødselsdag, og den blev snart alle børnenes kæledægge. I forvejen har familien den seks år gamle granddanois Vaks, der ikke er helt rask længere.
 

Faldt i iskold sø

Lørdag den 23. januar omkring klokken 19 gik Karin og Søren en tur med de to hunde ned til Slotssøen. Der var kun få mennesker omkring søen, fordi tv viste en vigtig håndboldlandskamp.

- Vi havde ikke hundene i snor, og de løb ud på søen for at drikke vand fra et isfrit hul, siger Karin.

- Pludselig hørte vi et plask. Det var Buller, der plumpede i vandet, og han kunne ikke komme op igen.
Ulykkelig og meget berørt af ulykken fortæller teenagepigen om, hvordan hun trodsede forældrenes forbud mod at gå ud på isen.

Hun ville for alt i verden forsøge at redde hunden.
 

Forsvandt under isen

Karin løb derfor ud til hullet, hvor Buller kæmpede for sit liv. Hun husker tydeligt, da hun så hvalpen for sidste gang.

- Selv om Buller jo var en dreng, havde han et lyserødt halsbånd på. Det var det sidste, jeg så, inden han forsvandt, siger Karin.

De to søskende fik en tilfældig mand til at ringe efter Falck. Derefter løb Karin hjem til lejligheden på gågaden i Kolding og fortalte om ulykken. Imens forsøgte Søren at redde det lille kræ. Hans ene ben gik gennem isen, og klogelig valgte han at trække sig bort fra den livsfarlige is. Rederne fra Falck kunne heller intet stille op, da de ankom.
 

Stort savn

Karin, Søren og Linda nåede kun at lære deres hundehvalp at sidde pænt og lægge sig i sin kurv i den korte tid, de havde ham. Men de havde Buller længe nok til, at han blev en fast del af familien. Han bliver ikke glemt lige med det samme. Linda er nok den af de tre søskende, der har det sværest med Bullers død, på trods af at hun ikke som sine to søskende så ham forsvinde gennem isen.

- Jeg havde ønsket mig en hund så længe, og jeg blev vildt glad den dag, Buller pludselig stod uden for vores dør.

Min far sagde, at det nok var en gave fra julemanden. Jeg vil selvfølgelig gerne have en anden hund, men der skal gå et stykke tid, siger den niårige pige, der nu kun har minderne, fotos og en hundesnor tilbage efter Buller.
 

Afmærkning mangler

Richard Hansen fortæller, at de tre børn har haft det svært siden hundens dramatiske død. De har grædt meget og har ikke kunnet sove om natten. I dagene lige efter ulykken var hele familien ofte nede ved søen i håb om, at Buller måske alligevel havde bjærget sig i land. I glæden over, at det var hunden og ikke et af børnene, der gik igennem isen, undrer Richard Hansen sig over, at de usikre steder på isen på den velbesøgte Slotssø ikke er afmærkede.

- Der kommer mange mennesker på søen hver dag, også skoleklasser, der vandrer over isen.

Når en lille hund kan brase igennem, kan isen jo heller ikke holde til et menneske, siger Richard Hansen.

- Kommunen har indhegnet skøjtebanen, hvor isen kan bære, og det er fint nok. Men der, hvor isen er tynd, kan man frit færdes.

Det lyder som den omvendte verden. Efter ulykken med Buller har Kolding Kommune opfordret folk til kun at færdes, hvor isen er markeret sikker - og ellers holde sig fra de andre områder på søen.

Læs også...

Fødte i snekaos
Jeg så min mor forsvinde