Skæbner

Uhelbredelig syg pige siger nej til behandling

11. juni 2015 Nina Sommer
Twitter
De fleste vil gøre alt for at redde deres eget liv. Men ikke britiske Channan. Hun lider af cystisk fibrose, men vil hellere bruge tiden på at rejse i den tid, hun har tilbage.

Channan Petrides er født med sygdommen Cystisk Fibrose, der er en arvelig sygdom, der gradvist ødelægger lungerne. For at den unge pige skal have en mulighed for at overleve, så skal hun have transplanteret et par nye lunger og et nyt hjerte. Derfor kom hun på transplantationslisten i 2014, men valgte at forlade den igen, da det gik op for hende hvilke komplikationer en transplantation kan medføre. I stedet vil hun se nogle af de steder i verden, som hun altid har drømt om.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  • Jeg ved, at jeg løber en stor risiko, men jeg vil hellere nyde den tid, jeg har tilbage end at gå rundt og vente på et opkald, som måske, måske ikke, kommer, siger hun til den britiske avis Metro.

Hun siger dog samtidig, at hun ville være blevet på listen, hvis en operation med garanti kunne give hende 20 år mere at leve i. Men lægerne har sagt til Channan, at der er en risiko for, at hendes nye organer kan svigte efter seks måneder.

I stedet bruger hun nu sin energi på at planlægge sin rejse. Den byder både på spa-weekend, safari, Disneyland og meget mere.

Sponsoreret indhold