Skæbner

Ukendt ægtepar reddede 10-årigs jul: Her er mors og fars rørende tak

19. december 2015 Foto: Steen Wrem - Af Kristian Bo Eriksen
10-årige Mikala blev helt vild med den flotte røde cykel, da hun var til juleindsamling med Bubber i Ringsted. Hun havde lige fået 300 kroner af sin mormor i julegave, og de skulle bruges på den nye røde cykel. Men dybt ulykkelig måtte Mikala se i øjnene, at hun ikke havde penge nok. Så trådte et ukendt ægtepar frem. De reddede julen for Mikala.

-Vi er bare dybt taknemmelige og glade. Det var da fuldstændig fantastisk, hvad det ægtepar gjorde for Mikala. Det kan man i den grad kalde rigtige julehjerter, siger Peter Arvedsen fra Ringsted.

-Jeg havde aldrig troet, at helt ukendte mennesker ville give os sådan en gave. Mikala er bare så glad. Hun kører på sin nye cykel hele tiden, siger han.

LÆS OGSÅ: Vennerne holder mig oppe

10-årige Mikala var på vej i Kvickly med sin mor, Line, og sin far Peter. De har en meget stram jul i jul, rent økonomisk, og havde derfor søgt om julehjælp hos Kirkens Korshær. Den fik de bevilliget i form af et gavekort til Kvickly, og var nu på vej for at købe julemad, så de trods alt kunne fejre en god jul i år.

Mikala havde netop fået 300 kroner i julegave af sin mormor, Linda. Den havde hun fået sådan lidt på forskud, fordi de i år ikke skulle være sammen med mormor juleaften.

Ægte julehjerter

Da Mikala og hendes forældre kom frem til Kvickly i Ringsted, var Bubber i fuld gang med Ude og Hjemmes juleindsamling til fordel for kræftramte børn, og de stoppede op for at se, hvad der skete.

Indsamlingen foregår på den måde, at sponsorer skænker gaver, som folk så kan byde på. Bubber leder auktionerne i 30 danske byer, og alle de penge, der kommer ind ved auktionerne, går så til at gøre hverdagen bare en lille smule bedre på børnekræftafdelingerne i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

LÆS OGSÅ: To 11-årige får Jacob til at lyse op

Da der så kom en flot, rød cykel op til auktion, besluttede Mikala, at lige den ville hun bruge sine 300 kroner på. Hun bød, men der var en, der bød højere. Mikalas mor og far snakkede kort sammen, og de blev enige om, at de godt lige kunne lægge yderligere 100 kroner til de 300 Mikala selv havde. Men selv det var ikke nok. For knap havde d budt 400 kroner, før en anden bød 450.

Skuffelsen lyste så kraftigt ud af Mikala, at det bevægede hjerterne på et ellers helt ukendt ægtepar, der stod ved siden af. ”Byd du bare 475. Så skal vi nok betale de 75 kroner,” sagde de til Mikala.

Rigtig stor tak

Og det var lige det, der skulle til, for at hun fik sin nye cykel. Jublende glad gav hun Bubber et kæmpe smil, og Mikala kunne næsten ikke vente på at tage sin cykel i brug.

Mikala har kørt på sin nye cykel hele tiden, siger en glad og dybt taknemmelig far, Peter.

-Hvis ægteparret læser dette, vil jeg bar sige et rigtig stort tak. Mikla er bare så glad for sin nye cykel, siger Peter.

Også Bubber er imponeret.

-Det er jo en dobbelt hjælp, ægteparret har givet. De har gjort Mikala glad, og samtidig har de hjulpet kræftsyge børn over hele Danmark. Tusind tak, siger Bubber.

LÆS OGSÅ: Bubbers gribende møde med Jacob

I alt har Bubber og Ude og Hjemme nu indsamlet tæt på 200.000 kroner, nemlig i alt 196.517 kroner, og der er stadig flere byer, der kan glæde sig til et besøg af Bubber.

Du kan i dag, lørdag, stadig nå at møde Bubber og støtte indsamlingen her:

13.45 Kvickly Brande

16.00 Kvickly Skive

I morgen, søndag, kan du hilse på Bubber og samtidig støtte de kræftsyge børn i disse byer:

11.00 Kvickly Ribe

12.30 Postgården Holsted

14.30 Tarup Centret Odense NV

16.00 Kvickly Odense C

Torsdag og fredag var Bubber på Sjælland, Falster og Møn. Her kan du se, hvor mange penge, det lykkedes at samle ind i:

Ringsted: 7.350 kroner

Slagelse: 8.275 kroner

Næstved: 8275 kroner (Jo, det er rigtigt. Slagelse og Næstved landede på helt samme beløb)

Nykøbing F: 8.300 kroner

Stege: 14.325 kroner. En flot – foreløbig - rekord for i år.

Vordingborg: 9.650 kroner

Sidste år rundede Ude og Hjemmes indsamling en kvart million. Det bliver spændende at se, om vi alle kan komme endnu højere op i år.

Du kan se et flot galleri fra indsamlingen torsdag og fredag her:

juleindsamlin Ringsted - Nykøbing

Sponsoreret indhold