Skæbner

Ung mor frikendt for mord på datter

19. april 2017 af Carsten Holst. Foto: AP/Polfoto
Casey Anthonys 2-årige datter forsvandt, men der gik flere uger, inden pigen blev meldt savnet –af hendes mormor. Hun mistænkte sin datter for at have myrdet barnebarnet. Efter en spektakulær retssag blev Casey frikendt for mord. Nu fortæller hun for første gang om smerten ved at blive anklaget for drab på sin datter.

Frikendt for mord

Tiden læger alle sår, hedder det trøstende i et gammelt ordsprog. Men det gælder ikke, når man er blevet ramt af en så stor tragedie, som Casey Anthony blev for ni år siden.

Hun mistede sin datter, blev anklaget for at have slået hende ihjel og blev frikendt for drab. Nu fortæller hun for første gang sin historie.

David frikendt for mord

I dag ved den 30-årige mor, at smerterne og sorgen over hendes 2-årige datters død i sommeren 2008 aldrig vil slippe hende. Tværtimod, så føler Casey det som om, at savnet og længslen efter datteren bliver større og mere ubærligt fra dag til dag.

– Caylee er altid i mine tanker. Ikke kun når jeg er vågen, men også i mine drømme eller snarere mine mareridt. Hun ville i dag være en stor pige på 12 år. Når jeg ser piger på hendes alder, tænker jeg på, hvordan Caylee ville have set ud, siger Casey Anthoney.

Hængt ud som morder

I sommeren 2008 ramte historien om Casey Anthony og datteren Caylee de amerikanske mediers forsider og nyhedsflader med en ufattelig kraft. Den 2-årige pige var blevet myrdet, og alt tydede på, at morderen var hendes egen mor. Det var en grusom og bizar historie, blandt andet fordi der gik næsten en måned, inden Caylee blev meldt savnet. Og så var det ikke engang hendes mor, men derimod Caylees mormor, der efter uger i uvished henvendte sig til politiet for at få hjælp til at få klarlagt barnebarnets skæbne.

Virkelighedens Dicte: Hun lukkede selv sin morder ind

Efterforskningen tydede blandt andet på, at Casey Anthony i adskillige dage havde kørt med liget af datteren i bagagerummet på sin bil, inden pigen blev begravet i en skov ikke langt fra moderens lejlighed. Casey Anthony blev udsat for hadefulde angreb og smædekampagner fra befolkningen. Ikke kun fra de lokale i Orlando, Florida, hvor hun boede, men fra hele landet.

Casey nægtede sig skyldig, men alligevel blev hun nogle måneder efter datterens forsvinden sigtet og senere tiltalt for drabet.

Stadig mistænkt

Efter en langvarig efterforskning og en spektakulær retssag blev Casey Anthony i sommeren 2011 frikendt for drabet på datteren, og i flere år nægtede hun at udtale sig til pressen. Nu fortæller den 30-årige kvinde til mediebureauet AP for første gang om årene efter dramaet, blandt andet at tragedien psykisk vokser sig større og større som en kræftsvulst, og at hun sandsynligvis aldrig vil kunne finde livsglæden igen.

Dobbelt tragedie: Præstø-overlever druknet i Panama

– Jeg ved, at jeg for evigt vil være mistænkt for at have dræbt min datter. Men det gjorde jeg ikke. Hver dag spekulerer jeg på Caylees skæbne, og hvad der skete hende. Det får jeg aldrig at vide. Jeg skal lære at leve med folkets dom og fordømmelse, nemlig at jeg er morder, og at offeret er min 2-årige datter, siger Casey Anthony.

Læs hele historien om den ufattelige tragedie i Ude og Hjemme nr. 16, der udkommer onsdag den 19. april 2017.

Her kan du læse om Casey Anthoneys anholdelse, og om hvordan moren festede løs, mens datteren var forsvundet, men ikke meldt savnet. Om hvordan hun spandt sig ind i et net at løgne, fortielser, fantasifulde forklaringer og absurde handlinger.

Frikendt

Den 5. juli 2011 afgjorde en domstol, at det ”ikke var hævet over enhver tvivl”, at Casey Anthony havde myrdet sin datter. Caylee var blevet fundet med tape for mund og næse, men retsmedicinerne var ikke i stand til at fastslå med sikkerhed, hvordan pigen døde og under hvilke omstændigheder.

Var Casey Anthony blevet dømt for drab, havde hun risikeret dødsstraf. Det undgik hun. Men folkets dom må hun leve med resten af livet - og den er hård og ubarmhjertig.

Sponsoreret indhold