13-årig rørt til tårer: Amanda får hørelsen tilbage

En rørende video viser det stærke øjeblik, hvor mor og datter begge græder af glæde, da sidstenævnte får sin hørelse tilbage.

- Jeg sagde ‘Hej skat’, og så begyndte hun bare at græde, og jeg begyndte at græde. Det var vidunderligt.

Sådan siger Betsy Eshelman fra Missouri til today.com om øjeblikket, hvor hendes 13-årige datter Amanda fik sin hørelse tilbage og for første gang i mange år hørte sin mors stemme klart og tydeligt igen.

Usikkert om operation ville virke

Øjeblikket blev fanget i en rørende video på St. Louis Children’s Hospital, hvor Amanda den 1. december gennemgik en kompliceret operation og fik en særlig elektrode, et såkaldt cochlear-implantat, sat ind i sit venstre øre.

Den skulle hjælpe Amanda med at opfange lyde elektronisk og altså fungere som et alternativ til den måde, som de fleste andre mennesker opfanger lyde på, nemlig akustisk.

- Lægerne sagde, at fordi Amanda ikke havde hørt lyde på den side af øret i over ti år, så vidste de ikke, om det ville virke, da det ikke var sikkert, at hendes hjerne ville være i stand til at genkende signalerne. Så vi var nervøse og prøvede ikke at have alt for høje forventninger, da de aktiverede implantatet, fortæller Betsy Eshelman.

Hård tid for mor og datter

Udover helt at have mistet hørelsen på det venstre øre som ganske lille var Amanda også i løbet af sin opvækst langsomt begyndt at miste hørelsen på det højre øre.

- Hun så ofte på mig og sagde ’Jeg kan ikke høre, mor. Jeg kan ikke lide det’. Så vi fik justeret hendes høreapparat, men efter noget tid sagde hun det samme igen. Det er hårdt for en mor at være vidne til, siger Betsy.

Mor og datter besluttede derfor i sidste måned at lade Amanda gennemgå en operation, og det var en stor succes.

Lykkelig mor og datter

Nu kan Amanda høre lyde, som hun aldrig vidste eksisterede – som f.eks. en knurrende kat og løbende vand.

- Hun har også sagt, at hun ikke var klar over, hvor støjende hendes familie er, griner Betsy.

- Det bliver bedre og bedre for hver dag. Det går op for mig, hvor heldig jeg er, tilføjer Amanda.

Her kan du se den rørende video, hvor Amanda får hørelsen tilbage >>

Se også disse rørende videoer:

2-årige Nicolly ser sin mor for første gang

Baby hører sin mor for første gang

9-årig ellevild da hun får kunstig 'Frost'-hånd