Adele blev overhældt med syre - ekskæresten stod bag

En 23-årig kosmetolog fik ætset sit ene øre væk og blev delvist skaldet, da en vred ekskæreste fik en mand til at hælde syre over hende ved et busstoppested. Adele fortæller åbent i tv, hvordan hun blev skamferet for livet.

- Det brændte i mit øre, mit ansigt smeltede, og jeg mærkede, at mit øre forsvandt, fortæller den 23-årige skønhedsassistent Adele Bellis til engelsk tv.

Beretningen handler om det forfærdelige øjeblik, hvor en mand pludselig kom hen til hende ved et busstoppested og smed syre i ansigtet på hende.

Den bestialske handling var bestilt af hendes voldelige ekskæreste, 26-årige Anthony Riley, som var jaloux og ville hævne sig på hende.

Den 27-årige Jason Harrison var den person, der udførte handlingen og var villig til at skamfere et andet menneske for penge.

Begge mænd er nu blevet dømt for angrebet og venter på at få udmålt deres straf

Først snittet med kniv - så overhældt med syre

Læs også: Datter fra helvede planlagde dobbeltdrab på forældre

Angrebet foregik kun fire måneder efter, at den tidligere kæreste og amatørbokser havde hyret en narkoman til at angribe og snitte hende over munden med en hobbykniv, da de to var ude at gå en tur nær hendes hjem i Lowestoft ved Suffolk i England.

Knivoverfaldet gav hende permanente ar i ansigtet.

Adele har fortalt om episoden I tv-programmet This Morning.

- Jeg kunne mærke, at mit øre forsvandt. I vidste, at det ikke var der mere, fortæller Adele, der er uddannet til at forskønne andres udseende.

Mit øre er væk!

- Jeg blev ved med at sige: ”Jeg har ikke noget øre”, og folk omkring mig sagde ingenting, de prøvede på at berolige mig, men jeg vidste, det var slemt. Det var bare som om, mit øre var forsvundet, fortæller hun i talkshowet.

For en måned siden blev ekskæresten dømt for at have planlagt og bestilt angrebet. For Adele markerer den chokerende hændelse afslutningen på et voldeligt forhold til Anthony Riley, som hun havde været fanget i, siden hun var 16.

Adele Bellis har fortalt, hvordan hendes eks-fyr har været voldelig over for hende I årevis, men det var først efter syreangrebet, at hun fik modet til at fortælle om det til politiet.

 

Anthony Riley planlagde og betalte angrebet. Jason Herrison overhældte Adele Bellis med syre.

I tv-programmet fortæller Adele, at hun er glad for, at Anthony endelig er ude af hendes liv, og hun opfordrer andre ofre for partnervold til ikke at lade situationen køre så langt ud, før de agerer.

- Nu tænker jeg: “Hvorfor lod jeg den fyr gøre det her mod mig?” Nu har jeg overhovedet ingen følelser for ham mere.

- Det er hårdt at være udsat for vold fra sin partner, for der er en masse frygt og trusler, men du bliver nødt til at gå til politiet og slippe af med personen. Hvis det først er sket én gang, vil det ske igen, og så er det sværere at slippe af med vedkommende, siger hun.

- Han slog mig og græd - og slog igen

Adele fortæller, hvordan hun mødte Anthony på en pub, da hun var 16, og det varede ikke længe, før han afslørede sin kontrollerende og manipulerende adfærd.

Han plejede at ringe til hende, når hun var i byen med sine veninder og sige til hende ”nu kommer du hjem!”

Han beskyldte hende for at se andre mænd og truede hende og hendes familie med vold.

Da hun var 19, forlod Adele ham for at arbejde på et cruiseskib I et år. Da hun kom hjem, genoptog de deres romance.

Det var på det tidspunkt, at hans voldelige adfærd eskalerede, og hun var fanget i et voldeligt forhold.

- Jeg slap væk på et cruiseskib i et år og havde ingen kontakt med ham i den periode. Men den allerførste aften, efter at jeg var kommet hjem, var jeg i byen og løb jeg ind i ham. Da han først var klar over, at jeg var kommet hjem, blev han ved med at kontakte mig og spørge, om vi ikke skulle ses.

- Han begyndte at opføre sig truende over for mig, så jeg endte med at mødes med ham. Han kunne ikke lide, at jeg var blevet mere selvsikker, mens jeg havde været væk. Han sagde, at jeg var blevet en snob, og så slog han mig.

Læs også: Jeg var udsat for psykisk vold

- Bagefter græd han og sagde undskyld og sagde, at det ikke ville ske igen.

Men de voldelige episoder fortsatte, og Adele var bange for at fortælle det til nogen.

Anthony sagde, at han ville slå hende eller hendes forældre ihjel, og en gang overfaldt han endda hendes bror.

Langt om længe gjorde hun dog forholdet forbi. Det skete kort efter knivoverfaldet, da hun opdagede, at kæresten havde betalt en narkoman for at snitte hende med en kniv en dag under en gåtur.

Dømt for vold siden 15-års alderen

Efter overfaldet blev Anthony ved med at ringe og spørge, om hun ikke ville møde ham til en sidste tur i kanen.

Det var først efter, at hun nægtede at mødes med ham mere, at syreangrebet fandt sted og efterlod hende med livsændrende skader.

Efter det fandt hun omsider styrken til at fortælle politiet om ekskæresten, hvilket førte til, at han blev sigtet og senere dømt.

Under retssagen kunne anklager Andrew Jackson afsløre, at Anthony havde 12 domme, herunder for voldssager, helt tilbage til 2004, hvor han var 15 år.

Anthony Riley havde bombarderet Adele med beskeder efter, at deres forhold sluttede.

I marts 2014 låste han hende inden I sin lejlighed og holdt hende indespærret I fire timer og truede med at skade hende.

- Da deres forhold var slut, blev hr. Riley besat af jalousi ved udsigten til, at hun skulle involvere sig med en ny mand, forklarede anklageren i retten.

- Han besluttede at kontrollere hende ved at skamfere hende. Da disse forsøg på at kontrollere hende ikke havde den ønskede effekt, besluttede han sig for at hævne sig på den værst tænkelige måde, forklarede anklageren.

Adele vil have et godt liv

Læs også: Jeg faldt for den forkerte mand

Adele var indlagt I tre uger efter syreangrebet. Hun har gennemgået hudtransplantation og ansigtsoperationer, hvilket hun sandsynligvis skal fortsætte med resten af sit liv.

Efter dommen har Adele udsendt en udtalelse om ”den ubeskrivelige smerte og lidelse,” hun havde været udsat for. Hun skriver også, at hun er blevet hjulpet igennem prøvelsen af venner, familie og fonden Katie Piper Foundation, som har støttet hende gennem forløbet.

- Jeg vil aldrig glemme, hvad der er sket mig, det vil altid være I mine tanker, men jeg har besluttet mig for, at jeg vil leve mit liv, og jeg vil overleve den her prøvelse, siger hun.