Amie blev enke som 16-årig

Det var et rørende øjeblik, da to teenagere blev gift på et hospital i England. Men lykken varede kort. Parret fik kun tre dage sammen, inden gommen døde af kræft.

Omar og Amie fik tre dage som ægtepar

16-årige Amie er knust. Hun har mistet sit livs kærlighed, ægtefællen Omar Shaikh. De to blev gift på hospitalet, hvor han var indlagt til behandling for sin kræftsygdom. Men de fik blot tre dage sammen som mand og hustru, inden døden indhentede den unge mand.

Derfor er Amie liv i øjeblikket ét stort kaos. Hun har inden for ganske kort tid oplevet den største lykke og den værste smerte. Men teenagerpigen vil ikke, at man skal have ondt af hende eller have medlidenhed. Hun glæder sig over, at hun har oplevet det smukkeste, hun kunne drømme om, nemlig betingelsesløs kærlighed fra det menneske, hun elskede så højt, nemlig Omar.

Tre dage efter, at de to lovede hinanden evig troskab, indtil døden skiller dem, sov han 16 år gammel stille ind i døden i sin hospitalsseng med hendes hånd i sin. Han fik på dødslejet opfyldt drømmen om at blive gift med Amie. Derfor er hun sikker på, at ægtefællen døde lykkelig.

- Vi fik kort tid sammen, inden sorgen indhentede os. Men jeg ville ikke have undværet et eneste øjeblik sammen med Omar. Vores kærlighed var intens og ægte, og jeg vil til evig tid være taknemmelighed for det, vi nåede at få sammen, siger Amie.

Omar faldt omkuld under en fodboldkamp i 2014, og blev indlagt på hospitalet i Birmingham. Han fik kræftdiagnosen akut myeloid leukæmi, og kom øjeblikkeligt i behandling. I marts meddelte lægerne, at kun en knoglmarvstransplantation kunne redde den unge mands liv. Men da en donor viste sig tre måneder senere var det for sent. Søndag den 14. juni mente lægerne, at den kræftsyge unge mand kun havde kort tid at leve i. Få dage efter friere han til Amie, og fredag den 19. juni klokken 10 om formiddagen blev de to gift omgivet af venner og familie. Tre dage efter sov Omar ind med Amie ved sin side.

- Jeg vil elske Omar hele livet, og er stolt af at have været gift med en så tapper mand. Han beklagede sig aldrig, men talte kun om hvor lykkelig han var sammen med mig, siger Amie.

Ved brylluppet skiftede hun efternavnet Cresswell ud med Shaikh. Det beholder hun, også selv om hun en dag igen møder kærligheden. Amie har livet foran sig. Hun er blot 16 år.

Læs i denne uge hele den rørende historie om Amie og Omars lykke og tragedie.