Anne var 18 år og forældreløs

Anne var kun tre år, da hendes far tog sit eget liv. 13 år senere fik hendes mor konstateret kræft. Det blev starten på to års kamp, som hendes mor til sidst tabte. Clairvoyant Pia Neves de Brito hjælper Anne med at få kontakt til sine forældre på den anden side.

Foto: Jacob Ljørring

Som kun 18-årig mistede Anne Paulsen den eneste voksne i sit liv. Men allerede to år tidligere blev hun tvunget til at blive voksen i en fart. Mor var syg, så Anne skulle stå på egne ben. Hun var alene.

- Du skal slappe lidt mere af. Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito, har svært ved at koncentrere sig, fordi hun kan mærke, hvor nervøs og anspændt Anne er.

- Forestil dig, at jeg bevæger mig tættere og tættere på lyset, som folk beskriver, når de nærmer sig den anden side. Det vil være behageligt for dig at tale med din mor igen, siger Pia, og langsomt begynder 28-årige Anne Paulsen fra Sønderborg at løsne op.

- Din mor vil gerne tale med dig, men det betyder meget for hende, at du er tryg ved det, siger Pia og beskriver hendes mor, Lone, som et varmt og stærkt menneske.

- Jeg har det godt nu. Jeg har fred. At dø var som at glide ind i en anden tilstand, hvor der er bedre at være. Overgangen var blid, fortæller Lone via Pia, der også mærker, hvordan Lone havde det, inden hun døde.

- Hun var væk, ikke i koma eller hjernedød, men nærmest sovende, da hun døde, fortæller Pia og forsøger at spore sig ind på dødsårsagen.

- Jeg bliver hæs. Hun havde noget med halsen, men jeg ved ikke hvad. Hun vil ikke snakke om det, siger Pia.

- Hun var syg i to-tre år. Hun føler ikke, det var uretfærdigt, at hun skulle dø, for hvis det skulle være sådan, var livet alligevel ikke skægt. Et eller andet gjorde, at hun ikke var sig selv mere. Hun var kun momentvis til stede. Måske en hjerneblødning eller en svulst. Jeg kan ikke mærke smerten, siger hun og ser forvirret ud.

Læs også: Tinas frygtelige døgn

Børnene betød alt
Lone Hynding Paulsen var kun 42 år, da hun fik konstateret en hjernesvulst. Hun var syg i to år, inden hun døde.

- Jeg mistede hende nærmest som 16-årig, da hun blev syg. Jeg forsøger at se bort fra sygdomsforløbet og huske hende som rask. De sidste par måneder havde vi ikke behøvet, siger Anne. Lone mistede taleevnen og blev delvist lam.

- Den nat, hun døde, følte jeg det nærmest som en lettelse. Jeg havde mistet hende, længe før hun var væk, siger Anne, der flyttede sammen med sin kæreste, da hendes mor blev syg. Efter Lones død klarede den dengang 18-årige Anne sig selv.

- Jeg var angst, fordi jeg fik trukket tæppet væk under mig. Det var hårdt at blive presset ud i at være voksen, husker Anne.

- Din mor sloges med rigtig mange ting inden i sig selv, fortæller Pia.

- Jeg oplever hendes forhold til mænd som problematisk. Hun var mest glad uden mænd. Relationer til andre end sine børn orkede hun ikke. Hun gjorde alt for at beskytte sine børn. Uanset hvordan det har set ud udefra, så har hun altid beskyttet jer, siger Pia, og både Anne og hendes storebror Jens nikker.

Børnene betød alt
- Mor gik engang fra en kæreste, fordi han ikke kunne lide børn. De blev ved med at være venner, fortæller Anne.

- Du, Anne, er et stort trofæ. Et bevis på, at hun godt kunne. Hun var en virkelig, virkelig kærlig mor, og du gør hende kunsten efter, siger Pia og spår, at Anne selv får tre børn.

- Det er jeg glad for at vide, for jeg er skruk for tiden. Jeg vil rigtig gerne have børn, siger Anne med et smil og tilføjer:

- Jeg er stolt af at have hende til mor.

Far skød sig
- Din far er også stolt af, at han har været med til at skabe en person som dig, siger Pia. Annes far, Chresten Hansen, er også kommet for at tale med Anne. Han skød sig selv i maven og endte sine dage som 29-årig, da Anne var tre år.

- Jeg er en klovn. Jeg kunne ikke være far for nogen, siger han gennem Pia. Han var overbevist om, at Anne ville have det bedre uden ham.

- Han var meget hemmelighedsfuld. Han drak i smug, men han passede også sit arbejde. Egentlig var han gift med flasken. Hvis det ikke var for den, så ville han have været en god far. Han har ingen anger, siger Pia.

- Jeg har ingen følelser i klemme hos ham, men jeg synes, det er ærgerligt. Han efterlod et lille barn, som han burde have elsket betingelsesløst, siger Anne, inden hendes far træder i baggrunden igen og lader hendes mor komme til.

Køb clairvoyance med Pia Neves de Brito

Brors store sejr
- Ved hun, at Jens er kommet væk fra det liv, han levede, spørger Anne med henvisning til sin storebror, der allerede, da han var 16 år, røg ud i et hashmisbrug.

- Ja, det ved hun godt. Hun vidste, at han ville klare det, siger Pia. Jens er i dag 32 år. Han kom ud af sit misbrug for et år siden ved egen hjælp. Han boede i Nordborg og levede i et misbrugsmiljø, men han var dødtræt af det. Uden andre planer sagde han sin lejlighed op.

- Så kom dagen, hvor jeg skulle flytte, men jeg anede ikke hvorhen. Jeg endte på et hjem, hvor forstanderen selv er tidligere misbruger. Han hjalp mig videre, fortæller Jens.

- Du er god til børn og dyr. Du skal uddanne dig til pædagog, siger Pia og spår, at Jens vil få nye venner og et godt liv i fremtiden. Pia lukker øjnene og lader Anne og Jens tage afsked med deres mor en sidste gang.

- Jeg elsker jer højt, siger Lone. - Vi elsker også dig.