Antivirusprogram hjælper udsatte børn

William havde et stort ønske om at hjælpe fattige børn. Det ønske er nu gået i opfyldelse med antivirusprogrammet 'Charity Antivirus', som Williams far står bag. Når folk fra hele verden downloader programmet, kan de samtidig donere et beløb til hjælp for udatte børn.

William ligner måske en helt almindelig dreng, og det er han sådan set også. Men han har fået en idé, som er så god, at den er noget ud over det sædvanelige. William ville hjælpe børn, som ikke har det godt, og hans far, Janus Rægaard Nielsen, sørgede for, at hans idé kom på skinner og blev til virkelighed:

- Det hele startede jo med, at William havde haft om Afrika i skolen. Vi bor i Costa del Sol i Spanien og kan se over til Afrika. En dag spurgte han: Hvis de er dér, lige på den anden side af vandet, hvorfor kan vi så ikke tage over og give dem noget mad?

LÆS OGSÅ: 24-årige Christina arver 23 børn

Intet svar gav mening

Spørgsmålet ramte Janus som en knytnæve i maven. Han kunne simpelthen ikke komme op med et svar, som gav mening.

- William kunne jo ikke forstå, hvorfor vi ikke bare kunne hjælpe alle dem, som mangler mad og ikke har det godt. Sådan noget sætter jo nogle tanker i gang hos en far. Børn er så ærlige og ligefremme, siger Janus.

Derfor tænkte han over tingene i to-tre uger, inden han fik en idé, som måske kunne forenes med Williams idé.

Positiv synergi

Janus ejer en it-virksomhed, som bl.a. skaber antivirusprogrammer til computere, og hvis han nu kunne kombinere sin viden om antivirusprogrammer med Williams ønske om at hjælpe en masse mennesker, kunne det måske starte en positiv synergi, som i sidste ende kunne hjælpe dem derovre - lige dér på den anden side af vandet.

LÆS OGSÅ: 450 kubikmeter julegaver til forældreløse børn

Gratis at downloade

Idéen er nu blevet til virkelighed. Den hedder 'Charity Antivirus' og er baseret på "den bedste antivirusteknologi i verden", som det fremgår af charityantivirus.com. På sitet kan du gratis downloade antivirusprogrammet, som beskytter din computer imod uvedkommende gæster. Programmet er brugervenligt, så selv en nybegynder kan være med. Når du downloader Charity Antivirus, kan du samtidig vælge at donere et beløb, og 100 procent af overskuddet, mellem 60-80 procent af den totale omsætning, vil gå til udsatte børn i hele verden.

LÆS OGSÅ: Dittes hjerte banker for udsatte børn

Hjælp til skoleprojekt

- Personligt får jeg ikke én krone ud af det, siger Janus, som selv har postet små 2 millioner kroner i projektet.

Blandt andet vil nogle af pengene gå til et skoleprojekt i Mali, hvor Børnefonden lige nu er i gang med at bygge skoler i den fattige Koulikoro-region. Men også udsatte børn i Danmark vil på sigt kunne få glæde af nogle af alle de penge, som antivirusprogrammet forhåbentlig får samlet ind.

LÆS OGSÅ: De fortabte børns hjem

William er stolt

Indtil videre har reaktionen fra omverdenen været overvældende. Charity Antivirus er blevet downloadet i over 40 lande af flere tusinde mennesker.

- William er så stolt! Han er super, super stolt. Nu håber vi bare, at vi får samlet rigtig mange penge ind, så en hel masse børn kan få et bedre liv, siger Janus.

LÆS OGSÅ: Tak for gaverne Danmark

Se videoen med Daniel Agger

Du kan læse mere om projektet på www.charityantivirus.com, hvor du også kan se den virale præsentationsvideo. I videoen medvirker William sammen med Daniel Agger, som er anfører for det danske fodboldlandshold og verdensberømt fodboldspiller fra Liverpool FC. Daniel Agger står selv bag fonden "The Agger Foundation", som også arbejder for at hjælpe børn, der på den ene eller anden måde er kommet i vanskeligheder. Bl.a. ved at støtte Børns Vilkår.

LÆS OGSÅ: Gaverne vækker glæde på børnehjemmet

En fantastisk oplevelse

- Det har været en helt fantastisk oplevelse for William at være med i det her. Og det bliver endnu større, når vi kan se, at hjælpen er nået frem, siger Janus.

Hvis du ønsker at downloade Charity Antivirus og donere et beløb, kan du markere i et felt på sitet, at du har læst om anti-virusprogrammet i Ude og Hjemme. Du finder programmet her: http://www.charityantivirus.com/da/home