Charlotte mistede sin mand på havet

På en stille villavej i Lemvig har Charlotte og Helle udviklet et helt unikt og kærligt venskab. Det blev bevist på smukkeste vis, da Charlotte en nat blev enke. Helle støttede og hjalp i den svære tid, og reddede derved Charlotte fra et sammenbrud.

En eftermiddag i august 1978 ringede Charlotte Ravnsmed på døren til de sine nye naboer på Torsvej i Lemvig. Som traditionen byder på de kanter, ville hun ønske Helle og Benny Larsen velkommen med en blomsterhilsen.
Det blev starten på et naboskab, som ingen af dem havde fantasi til at forestille sig omfanget af.

Hjælper hinanden

Mødet for 35 år siden udviklede sig til et helt unikt ven- og naboskab. De deler avis, går til sportsarrangementer sammen, fejrer fødselsdage, og hjælper hinanden i med- og modgang.Torsdag den 13. september i fjor mistede den 53-årige Charlotte sin ni år ægtefælle, Niels Jørgen Tommerup Pedersen, kaldet Skipper efter sine mange år på Nordsøen.

Hjalp Charlotte i sorgen

Han døde af et hjertestop på en vagtbåd tæt på boreplatformene ud for Esbjerg. Da Charlotte stod mit i sit livs sorg trådte Helle til, og viste sig som en enestående støtte og hjælp i den svære tid.
Klokken 6.30 om morgenen fik Charlotte den triste besked, at hendes mand var død.

LÆS OGSÅ: Maja er 24 år og enke

Få minutter efter sad de to hjerteveninder med hinanden i hånden. Charlotte aner ikke, hvordan hun skulle være kommet helskindet igennem den første svære tid, hvis det ikke havde været for Helle og hendes mand Benny.

Charlotte har indstillet Helle og Benny Larsen til Ude og Hjemmes "Ugens kurv". Utallige gange har de fire venner mødtes over en kop kaffe, en grillpølse eller en kold øl i sommervarmen.

Børnene glade for hinanden

Charlotte har tre børn og Helle to, og også ungerne har haft glæde af hinanden gennem årene. Men nu er Skipper her ikke mere. Det giver dog ikke skår i sammenholdet, og Charlotte bliver ikke isoleret.


Læs også: Pludselig døde min mand

- Charlotte har ret i, at vi har et fantastisk forhold til hinanden. Men hjælpen går begge veje. Får jeg uventede gæster, kan jeg altid hente en pose hjemmebagte boller i Charlottes fryser. Jeg behøver ikke engang spørge, siger Helle.
23. august 2012 fejrede Charlotte og Skipper deres kobberbryllup. Et halvt år før var Skipper stoppet som fisker på Nordsøen, fordi han pådrog sig en skulderskade. Men søen kunne han ikke undvære, og Skipper fik job på en vagtbåd.

Døde i sin køje

Han gik i seng på båden klokken 22. Fire timer senere skulle han på vagt, men de to andre om bord fandt ham død i køjen. Charlotte var pludselig blevet enke. Heldigvis har hun Helle og Benny