Chokolade-direktør er Årets Dyreven 2013

Jesper Møller, direktør for chokoladeproducenten Toms, er netop blevet kåret som Årets Dyreven.

Jesper Møller, direktør for Toms, besluttede, at virksomheden skulle droppe æg fra burhøns.

Først stemte danskerne Jesper Møller ind som vinder i kategorien "Meningsdanneren", og nu har Dyrenes Beskyttelse altså kåret ham som Årets Dyreven 2013.

900.000 buræg. Så mange brugte chokoladeproducenten Toms hvert år som ingredienser i blandt andet Yankiebar, hvis skum er lavet på æggehvider. Dermed var Toms en af de mange tusind fødevareproducenter, der putter æg fra burhøns i deres produkter.

Men det er slut nu. Efter en henvendelse fra Dyrenes Beskyttelse har Toms besluttet helt at droppe buræg og fremover udelukkende benytte æggehvider fra fritgående høns.

LÆS OGSÅ: Hund redder hittebarns liv

Dyreparkejer gør en ekstra indsats
Det blev direktør for Skandinavisk Dyrepark Frank Vigh-Larsen, der løb med flest stemmer i kategorien "Hverdagens helt".

Frank Vigh-Larsen har selv bygget sin dyrepark op helt fra bunden og udviklet anlæg til dyrene, som giver dem mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd. En mulighed, mange dyr i zoologiske haver desværre ikke har.

Samtidig har Frank Vigh-Larsen sørget for at indrette parken publikumsvenligt, så der er gode muligheder for at nyde dyrene.

LÆS OGSÅ: Verdens måske sødeste kat

Iskold vandtur er årets heltedåd
At en spadseretur ved Bagsværd Sø skulle ende med en kåring som "Årets Heltedåd" havde Jannik Kristensen fra Søborg ved København ikke lige set komme.

Men sådan kan det gå, når man ser en golden retriever gå gennem isen og sætter sig for at redde den op, når den ikke selv kan.

Jannik Kristensen endte med selv at ryge i det kolde vand, men hunden Santa fik han reddet op, og bagefter fik han også sig selv i land.

Du kan læse mere om Jannik i denne uges Ude og Hjemme (nr. 47).