Dansker fødte verdens mindste trillinger

Anne og Jens Lauridsens datter skulle ikke være enebarn. Men Anneh avde meget svært ved at blive gravid. efter fire ægtransplantationer på et hospital i Australien var der tredobbelt gevinst. Desværre fødte Anne sine trillinger fire måneder for tidligt. Men hvad børnene ikke havde i vægt, havde de i livsvilje. Trillingerne er de mindste, der har overlevet.

Foto: Jim Fenwick

Fotografen parkerer bilen på Boundary Road 365 ud for en landejendom, hvor der er liv og glade dage, travlhed og barneskrål fra tidlig morgen til sen aften. Jim og jeg skal besøge en verdenssensation, og på gårdspladsen byder Jens fra østjyske Havndal velkommen sammen med sin fireårige datter, Lisbeth. Det er hendes tre søskende, Anne-Marie, Paul og Thomas, der er rejsens mål.

Trillingerne er de mindste, der nogen sinde er blevet født og har overlevet. Børnenes far og mor, Jens og Anne Lauridsen, er trods adressen i Australien ligeså danske som rødgrød med fløde.

Sidste forsøg
Anne kom til Australien med sine forældre som lille pige. Jens er mekaniker og forlod Østjylland i 1982 med en drøm om at søge lykken og stifte familie i det fjerne. De blev gift i 1984, men Anne havde svært ved at blive gravid. Lægerne anbefalede parret reagensglas-metoden, som er kostbar i Australien. Først i femte forsøg blev Anne gravid. Lisbeth blev født den 24. juni 1989, og hun skulle ikke være enebarn. Fire gange fik Anne transplanteret befrugtede æg efter Lisbeths fødsel, og hver gang gik det galt. Én af gangene mistede hun fostret efter 20 uger, og humøret var på nulpunktet.

- Jeg var 38 år, og psykisk, fysisk og økonomisk var det hårdt med de mange skuffelser. Efter de fire mislykkede forsøg besluttede vi, at det femte skulle være det sidste, siger Anne Lauridsen til Ude og Hjemme.

Læs også: Se Birgitte Nymanns lille mirakel

Endelig lykkedes det
Onsdag den 29. januar 1992 fik Anne på Sct. Andrews Hospital i Brisbane foretaget den femte og sidste ægtransplantation, og heldet med det danske ægtepar. Fem uger senere viste en scanning, at parret sandsynligvis ventede tvillinger. Det tog Anne med stoisk ro. Hun mente ikke, at to nyfødte kunne være et problem. Men i uge 18 blev hun indlagt med voldsomme smerter i ryggen.

To uger senere viste en scanning, at drengen og pigen i Annes mave havde selskab af en bror. Natten til den 18. juli 1992 fik Anne Lauridsen komplikationer og blev indlagt på Mater Mother Hospital i Brisbane. Her rådede man over det mest moderne apparatur med henblik på behandling af for tidligt fødte børn.


Læs også: Fødte tvillinger til sin datter

Lægerne forsøgte at standse fødslen, men den 20. juli blev trillingerne taget ved kejsersnit. Anne-Marie, Paul og Thomas blev født fire måneder for tidligt. Forældrene fik at vide, at de skulle prise sig heldige, hvis blot et af børnene overlevede. Det gjorde alle tre.


Sådan ser de ud i dag.
Fra venstre:
Mor Anne, Anne-Marie, Paul,
storesøster Lisbeth og Thomas.

Efter fem måneder på hospitalet havde trillingerne vundet kampen for livet. Den 10. december 1992 bar Jens og Anne deres medicinske vidundere ud fra sygehuset og kørte hjem til Marburg.


- Jeg er lykkelig for, at børnene klarede strabadserne og har det godt. Trillingerne er vores børn, ikke vores "sensationer", siger Anne Lauridsen.

20 år efter fødslen
Selv om de danske trillinger fik en hård start på livet, trives de i dag sammen med storesøster Lisbeth. Trillingerne er flyttet hjemmefra og på farmen i Larkhill er kun Lisbeth tilbage sammen med Anne Lauridsen. Familien var ulykkeligvis ude for en stor tragedie i 2004, da Jens Lauridsen døde efter fem et halvt års kamp mod en kræfttumor på hjernen.

Trillingerne bor sammen i byen Ipswich i et hus, som de er ved at renovere. Anne-Marie arbejder i en børnehave og studerer på universitetet i byen. Paul er computerekspert. Thomas er uddannet svejser, Storesøster Lisbeth studerer til lærer på universitetet i Brisbane. Hendes store interesse er sprog og historie, og drømmen er at arbejde et halvt år i Sydamerika.


Læs også: Fra børnehjem til tryg favn i Danmark. Læs den gribende historie om Anton.