Delfinerne gav mig fred

For Jane blev mødet med delfinerne et endeligt farvel til en kær veninde

Det var med blandede følelser, at 33-årige Jane Andersen fra den lille by Stae i Nordjylland satte sig ind i bussen mod Kolmården Djurpark i Sverige. Dels glædede hun sig til endelig at få gjort det, hun så længe havde drømt om, nemlig at svømme med delfiner, men samtidig var hun bange.

For Jane har mødet med delfinerne nemlig været hele 11 år undervejs. Egentlig skulle hun have svømmet med de elegante dyr allerede den 15. marts 1998 i Californien i USA sammen med sin bedste veninde, Denise Mae. Det blev desværre aldrig til noget. To dage før, de to veninder skulle af sted, døde Denise af et hjertestop.

- Denise var min soul mate. Jeg har aldrig haft en veninde som hende, hverken før eller siden. Det bånd, vi havde, var utroligt, fortæller Jane, som har opkaldt sin ældste datter, Josephine Denise på ti år, efter sin afdøde hjerteveninde.

- Jeg var faktisk ret bange, da vi gik ind til delfinerne. Aftenen forinden havde jeg talt længe med Anne-Marie Østersø om Denise. Og hun havde fortalt, at det var på tide, at jeg gav slip på hende. Så da jeg kom ind til bassinerne, tudbrølede jeg. Der var så mange følelser i spil, fortæller Jane.

Da hun kom ned i vandet til delfinerne, var det imidlertid som om, et eller andet blev sat på plads indeni hende.
- På et tidspunkt lå jeg på maven og kyssede en af delfinerne. Pludselig fik jeg bare sådan en ro i kroppen og blev så glad. Det er svært at forklare. Men det var som om, min krop satte mig fri. Pludselig kunne jeg sagtens give slip. Jeg fik fred, fortæller Jane.

Hun betragter oplevelsen i Sverige, som den største i sit liv. Større endda end sit kommende bryllup den 20. juni.
- Sådan er det bare. Det er som om, jeg har siddet i fængsel i 11 år, og nu er jeg pludselig fri, siger Jane, som dog altid vil bære mindet om veninden i sit hjerte.

Læs meget mere om Jane og Denise i Ude og Hjemme nummer 14, som udkommer onsdag den 1. april.