det overnaturlige

Alle artikler om det overnaturlige

Det overnaturlige

Hvis der er noget, der kan skabe uenighed mellem folk, så er det troen på det overnaturlige. Mens nogen sværger til at kaste salt over venstre skulder, rynker andre irriteret på næsen ad den ekstra rengøring. Men selv de største skeptikere kommer indimellem ud for nogle ting, der er svære at forklare – og netop disse ting, disse overnaturlige hændelser, er nok årsagen til, at vi på et eller andet punkt bliver ved med hele tiden at vende tilbage til det store spørgsmål: Er der ”noget” derude? ”Der er mere mellem himmel og jord”, siger de. Det har vi hørt mange gange, og måske er der en grund til det?

For noget kan altså bare ikke forklares. Indimellem kommer vi simpelthen ud for nogle ting, der ikke kan rationaliseres. Og her er det, at vi ofte tyr til ting som ånder, spøgelser og andre overnaturlige væsner i et forsøg på at forklare det uforklarlige. For det overnaturlige er ikke rationelt – det er lige det modsatte. Men det er der – eller hvad? Hvad tror du på?

Ikke et nyt fænomen

Uanset om man tror på det overnaturlige eller ej, så vil der hos mange altid være en fascination af det. Og netop fascinationen og optagetheden af det overnaturlige har man beskæftiget sig med i århundreder – ja, ligefrem i årtusinder.

Det overnaturlige har haft en plads i litteraturen i mange, mange år. Både i form af mytiske elementer, fabeldyr og magi. Og det er ikke kun i den klassiske fiktionsfortælling, at vi finder disse overnaturlige delelementer.

Religion har nemlig også beskæftiget sig meget med det overnaturlige. Og hvis der er noget, der trækker spor mange år tilbage, så er det religion. Både islam, kristendommen, buddhismen og jødedommen har altid været optaget af ”det mystiske”. Det mystiske betegner en form for forening med det guddommelige og de højere magter – et subjektivt oplevet rum, hvor man bliver i stand til at erkende på et andet plan end normalt. I religion opleves dette typisk gennem bøn, meditation og askese.

Og er det ikke netop det, der sker, når en clairvoyant møder de døde? Eller når en clairvoyant får et syn, vi andre ikke kan se? Er det ikke i virkeligheden en subjektiv og overnaturlig oplevelse?

- For mig er det ikke mystisk, der er bare en af vores sanser, siger clairvoyant Marzcia Techau i denne artikel.  

Mystisk eller ej – fascinerende, dét er det!

Clairvoyance og afdødekontakt

Marzcia Techau er en af Danmarks bedste clairvoyante og healere og har været i kontakt med ”den anden side”, siden hun var meget ung.

– Da jeg åbnede for det, åbnedes porten fuldstændig. Jeg boede på landet langt fra mennesker, men det føltes som Københavns Hovedbanegård. Jeg fik nærmest elektriske stød, fordi jeg stødte på afdøde hele tiden, fortæller hun.

Det lyder helt vildt, og at Marzcia har overnaturlige evner, er der vist ingen tvivl om. Men en konstant åben port til ”den anden side” må være noget af en belastning, og siden har hun heldigvis også fået styr på sine sanser og taget en clairvoyantuddannelse. Nu hjælper hun andre med at finde ro med sig selv og den åndelige verden.

Blandt andet har hun hjulpet Ulla med at opklare sin datters dødsårsag. Ullas datter døde pludseligt og helt uforklarligt i en meget tidlig alder af blot 20 år. Dette kan du læse meget mere om i denne artikel.

Ånder, spøgelser og andre ”overnaturlige” væsner

At få kontakt til de døde er nok en evne, der er mange, der kunne tænke sig. Specielt de, der har mistet. For der er ofte meget, der ikke blev sagt eller ikke blev spurgt om i tide. Og så er det for sent.

Men det er det måske netop ikke. For hvis man skal tro de clairvoyante, så er de døde iblandt os. Hele tiden. Og den tanke er måske lidt skræmmende – spøgelser forbindes jo med noget uhyggeligt, og hvis der er noget, gyserfilm har lært os, så er det da, at ånder er langt fra behagelige! Vi klæder os ud som spøgelser til fastelavn og Halloween og siger ”bøh” til hinanden; vi skræmmer, vi terroriserer og vi spreder ubehag i åndernes navn. Men er der i virkeligheden ånder derude – helt som os? Almindelige ”mennesker”, der blot befinder sig i en form for anden dimension?

Tanken er fascinerende. Og stadig lidt skræmmende… Men når alt kommer til alt, så er det jo heller ikke alle (levende) mennesker, der er søde og rare. Der er desværre nogle lidt rådne eksemplarer iblandt. Måske er det disse spøgelser, der er med til at skræmme os? Rart lyder det i hvert fald ikke, når man hører om dette spøgelse, der kradser Pia til blods. Om man tror på spøgelser eller ej, så ville de fleste nok alligevel i dette tilfælde komme spænende til en clairvoyant!

Spådomme om fremtiden

Fra fortidens spøgelser til fremtidens endnu ukendte hændelser. Det overnaturlige lader til at have en særlig tilknytning til tid. Og ikke den tid, vi lever i her og nu. Men fremtiden er da også fascinerende – hvem vil ikke gerne vide, hvordan ens liv kommer til at udforme sig? Eller måske vil man i virkeligheden helst ikke vide det?

Også her skiller vandene. Et skel, der måske i bund og grund udspringer af nysgerrighed. Eller frygt. Mens nogle ikke vil beskæftige sig med fremtiden overhovedet, kan andre simpelthen ikke lade være. Og nogle har bare svært ved at tro på det – for hvordan kan man i virkeligheden vide noget om fremtiden? Er fremtiden ikke bare et resultat af uendelige tilfældigheder? Eller hvad?

Nogen mener jo i hvert fald at kunne forudsige den. Og nogle gange rammes der plet – og så er det, man sidder lidt småforvirret tilbage. Og atter fascineret. Hvor er verden bare for vild.

Håndaflæsning og selvindsigt

Håndaflæsning er én af de metoder, man kan benytte til at få en form for indsigt i fremtiden. Men det er langt fra alle håndlæsere, der tror på, at man kan spå om fremtiden. I mange tilfælde benyttes håndlæsning i stedet til at give selvindsigt, da ens hænder angiveligt kan fortælle meget om ens personlighed.

- Helt personligt tror jeg ikke på, at man kan spå om fremtiden i hænderne. Jeg kan sige noget om personen, om deres liv og psyke. Hjernens nerveimpulser kommer til udtryk i håndens linjer, og når jeg læser hænder minder det mere om psykologi og selvudvikling end om spådom og heksekunster, siger Kirstine ”Krumme”, som i mange år har været fuldtidsbeskæftiget håndlæser. Du kan læse meget mere om håndlæsning i denne artikel.

En anden måde at opnå selvindsigt på er også gennem drømmetydning. Heldigvis kræver det ikke nødvendigvis en professionel. I denne artikel kan du nemlig læse om de 10 mest almindelige drømme, og hvad de betyder. Måske har du også prøvet at tabe dine tænder eller at flyve? Ens underbevidsthed er altså sejere end som så…

Horoskoper

Ligesom med håndaflæsning skal horoskoper også nærmere opfattes som en type selvindsigt end som en spådom om fremtiden. Igen er verden lidt for vild – tænk, hvis astrologien kan fortælle noget om os selv og vores personlighed? Er verden virkelig så sejt skruet sammen?

Horoskoper udspringer jo nemlig af astrologi, og tanken er, at man ud fra stjernernes placering den dag, man blev født, kan få indsigt i sit liv og sin personlighed. Horoskoper ser man efterhånden overalt – på nettet, i ugeblade og i en masse andre medier. Men selvom de måske virker som noget, der blot slynges ud uge efter uge, så er der altså en del mere tanke bag! Her kan du læse en masse om horoskoper og selvfølgelig læse dit helt eget.

Bare en omgang overtro?

Både horoskoper, håndlæsning, spådom, ånder og clairvoyance er ofte til debat. Og det er da ikke så mærkeligt. Spørgsmålene er jo mange, og svarene få. Hvordan hænger det lige sammen? Det kan da ikke lade sig gøre?

At tro på det overnaturlige kræver derfor en evne til at feje det rationelle væk – at se bort fra fakta og tro en smule på det, der måske ikke helt kan bevises. Hvem ved, måske kan det en dag bevises. Og hvorfor skulle vi så ikke tro indtil da? Eller er det bare en omgang overtro?

Hvem ved. Det er der nok ingen, der gør. Men bliver vi ved med at være uenige? Det kan du tro!