Dreng med Downs i sit livs sejr

Hele sit 11 år lange liv har Jay Beatty kæmpet mod alle odds. Han er født med Downs Syndrom, men ikke nok med det. Jay lider også af alvorlige hjerteproblemer. Allerede som helt lille baby måtte han igennem en hård og problemfyldt hjerteoperation. Nu har han så oplevet sit livs helt store triumf.

Problemer har der været nok af for supercharmerende Jay Beatty. Han er født med Downs Syndrom og har mødt masser af andre prøvelser i sit 11-årige liv.

Bare 3 måneder gammel måtte han igennem en alvorlig hjerteoperation, og Jay tilbragte lang tid på hospitalet i sin første tid.
 

Møder livet med et smil

Men han kæmpede hele tiden. Altid har han mødt livet og dets mange udfordringer med et stort smil. Og allerstørst blev hans smil, da fodboldklubben Celtic vandt mesterskabet. For midt i jublen over sejren, huskede spillerne og resten af holdet også på deres lille, glade fan.

Holdets manager, Neil Lennon, gik efter den afgørende kamp, hen til tilskuerne, fandt Jay og gav ham sin nye guldmedalje.

Prøv bare at se den rørende video nederst på siden.

Ellevild af glæde

Jay var allerede vild af glæde, men blev endnu gladere, da holdets stjernespiller, Georgios Samaras, sørgede for, at Jay Beatty kom med ud på banen for at fejre mesterskabet sammen med holdet.

Det blev den største dag i Jays liv.

Jays mor, Aine Baetty, glæder sig på sin søns vegne.

LÆS OGSÅ: 1-årig overlever fald fra 1. sal

Vi er så stolte

-Han er virkelig en sej lille dreng, som altid giver os nye positive overraskelser. Hele familien er stolte af Jay. Han har overgået alle vores forventninger, siger hun.

Jay bor i Lurgan i Nordirland sammen med sin mor og far, Aine og Martin, samt sin storesøster Olivia Rose. Han går i den lokale skole, men har naturligvis altid sin egen pædagog tilknyttet. Men Jays helt store interesse er fodbold og især favoritholdet Celtic fra Glasgow i Skotland.

En rigtig kærlig dreng

Hver gang, der er mulighed for det, tager Jay sammen med sin far rejsen fra Lurgan til Glasgow for at se holdet spille. Og med sit gode humør og fantastiske vilje, er Jay hurtigt blevet en slags maskot for holdet.
LÆS OGSÅ:Mobber kaldte dreng med Down Syndrom grim

Sammen oplevede han og Celtic så den helt store triumf. Sejr, pokal og guldmedaljer.

-Jay er en så kærlig dreng, selv om han nogle gange kan blive lidt utålmodig. Han får os alle til at smile. Faktisk har vi tit talt om, at vores liv ville være kedeligt, hvis vi ikke havde fået Jay og dermed Downs ind i vores verden, siger hans mor til hjemmesiden Down and Proud.