En af verdens mindste babyer: Vores lille dyrebare mirakel

Hun vejede kun 305 gram, da hun blev født og målte bare 25 centimeter. Hun er den mindste baby, der nogensinde er blevet født på Carolina Medical Center og en af de mindste overlevende babyer i verden.

Hun havde termin den 29. december, men fødte allerede den 23. september. 14 uger for tidligt. Lille E’Layah Faith vejede da også kun 305 gram, da hun blev født, og var dermed den mindste baby, der nogensinde er kommet til verden på fødselshospitalet Carolina Medical Center i USA, og ifølge lægerne en af de mindste i verden.

-Vi sagde til os selv, at vi var nødt til at bevare troen. Det er derfor vi har kaldt hende Faith (Tro) til mellemnavn, for vi ville ikke bare give op, siger den lille babys mor, Megan Smith, på sygehusets hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Michelle gav sine babyer livet

Lægerne turde ellers ikke give de to forældre, Megan Smith og Eric Pegues, meget håb om, at deres nyfødte pige ville overleve, men lige så langsomt blev deres baby stærkere og stærkere. Og i tirsdags kunne de så fejre deres datters oprindelige terminsdag på neonatal-afdelingen på Levine Children’s Hospital.

Og den bedste gave var, at E’Layah Faith nu vejer fem gange mere end ved fødslen, at hun trives og har det så godt, at lægerne regner med, at hun kan komme hjem om nogle uger.

Akut kejsersnit

Megan havde ellers haft en svær graviditet. Hun kæmpede mod alvorlig kvalme og forhøjet blodtryk, mens hun ventede sin datter. Lægerne kunne også måle, at hendes ufødte barn ikke tog ordentligt på i vægt, og derfor blev Megan indlagt i august måned.

LÆS OGSÅ: Født alt for tidligt: Jeg troede min datter var død

Da lægerne så en måned senere, 23. september, opdagede, at barnet ikke bevægede sig i sin mors mave, besluttede de at foretag et akut kejsersnit.

Men dermed var problemerne ikke overstået. Megans baby var ikke så udviklet, at hun kunne indtage føde, og lægerne fandt derfor en ny metode til at få mad i den lille. Det var i flere uger  stadig usikkert, om hun ville overleve, men det gik trods alt hele tiden fremad.

Vores små dyrebare øjeblikke

-Det var som en rutsjebanetur. Men hvert eneste dyrebare minut sammen med vores datter, har været det hele værd, siger Megan Smith til ABC News.

-En dag, mens jeg sad med hende, ringede min forlovede, fortæller hun.

-Han sagde, lad mig tale med E’Layah, og jeg satte telefonen for hendes øre. Hun åbnede sine øje og begyndte at smile. Han synger også for hende hele tiden og fortæller hende, at han er fars lille pige eller fars lille engel. Det elsker jeg – vores små dyrebare øjeblikke med hende, siger hun til ABC.

 

Eric og Megan med deres lille mirakel. Foto: Carolina Healthcare System

Og hun tilføjer, at efter alt det, den lille pige har været igennem, er Megan overbevist om, at E’Layah vil vokse op og blive noget helt særligt.

LÆS OGSÅ: Bortadopteret mod farens vilje

-Løber på en atletikbane, gå til ballet – eller måske endda basketball, siger hun med et smil.

Du kan se Megan hygge sig med sin skønne datter den 23. december, lillejuleaften, her på YouTube: