Genforenet med sin søn efter 41 år

Mor og søn blev for nylig genforenet efter 41 år. Da Nelly fødte sin dreng, blev han løjet død og bortadopteret til USA, hvor han voksede op hos en uanende familie.

De taler ikke samme sprog, men det var også helt unødvendigt, da engelsktalende Travis Tolliver blev genforenet med sin chilienske mor, Nelly Reyes efter 41 års adskillelse.

Da mor og søn mødte hinanden for første gang i Arturo Benitz International lufthavn i Santiago, omfavnede de hinanden længe uden at sige et eneste ord.

Læs også: Mor og søn genforenet efter 34 år

Kort forinden havde 61-årige Nelly sammen med sit barnebarn ventet på, at hendes søn skulle ankomme. I hånden holdt hun et skilt, hvorpå der stod: Venter spændt på dig Travis, kærligst din mor Nelly og familie.

Død af en hjertefejl

Efter genforeningen, der var fuld af glæde og tårer, sagde Nelly på chilensk, at hun fra nu af ville kramme sin søn hver eneste dag.

- Jeg elsker ham så højt, græd hun.

Den 15. november 1973 fødte hun som 19-årig Tolliver, men kort efter fødslen fortalte sygehuspersonalet den unge mor, at hendes nyfødte søn desværre ikke ville overleve på grund af en hjertefejl. Få timer efter fødslen fik Nelly at vide, at Tolliver var død, og hun så aldrig sin søn igen eller fik nogen dødsattest.

Ingen ved, hvem der tog sig af Tolliver, men den lille dreng endte med at blive bortadopteret til en intetanende familie i Tacoma i Washington. Tollivers nye familie gik ud fra, at deres nye søn var blevet afleveret af sin mor til adoption. Det var også i den tro, at Tolliver voksede op.

Læs også: Min søn blev bortført

For et år siden læste Tolliver tilfældigt om de mange babyer fra Chile, der blev stjålet fra deres mødre i 1960'erne, 70'erne og op igennem 80'erne. Det gav ham lyst til at lede efter sin biologiske mor, og på en chilensk adoptionsside begyndte han at jagten.

- Jeg gav dem alle de informationer, jeg havde omkring min adoption, og efter 3-4 uger meldte de tilbage, at de havde fundet min mor, fortæller 41-årige Tolliver Travis til CNN.

En DNA-test bekræftede det senere, hvilket var følelsesmæssigt svært at fordøje - ikke mindst også for Tollivers adoptivmor.

- Men min adoptivmor vil altid være min mor, fordi hun opdrog mig. Jeg er, som jeg er for de ting, hun lærte mig. Hun vil altid have en plads i mit hjerte, og hun kan aldrig erstattes. Men nu har jeg så bare fået en mor mere, siger Tolliver, der også er blevet forenet med sine fire brødre og en søster i Chile.

Tollivers historie er langt fra den eneste. Ifølge Marcel Labraña, direktør for Chiles SENAME, der tager sig af børns rettigheder, er der hundredvis af lignende sager, som er ved at blive undersøgt. Sagerne kaldes "Children of Silence". Nogle babyer blev stjålet og solgt. Andre blev bortadopterede med hjælp fra bedsteforældrene, der stod i ledtog med læger, præster og nonner for at skjule en ung datters pinlige graviditet.