Glade kolleger: Vinder 3 mia. i Lotto

Misundelse siges at være en grim ting, men det er lidt svært ikke at føle bare en lille snert ved nyheden om de 20 amerikanske arbejdere, der sammen ramte den helt store Lotto-gevinst på ca. 3 milliarder kroner.

Vild Lotto-gevinst

Prøv lige at sige det højt – 420,9 millioner dollars, eller på dansk lige omkring tre milliarder kroner...

Så mange penge udløste jackpot i det amerikanske powerball-lotteri i sidste uge – og det var 20 gode kolleger, der løb med den.

Lotto-vinder: Pengene har ødelagt alt

De 20 er ansat på en metalfabrik i Portland, Tennessee, og de har i otte år spillet lotto sammen hver onsdag og mandag – for tilsammen 120 dollars.

– Du tror aldrig, at du vinder, men spiller alligevel med for sjov, siger Amy O’Neal, der købte den gyldne kupon for lotto-klubben.

Kolleger troede ikke på det

Det var også hende, der overbragte kollegerne nyheden, da hun til sin store overraskelse fandt ud af, at hun stod med vinderkuponen.

– De reagerede med vantro, men da sandheden gik op for dem, råbte og jublede de, har Amy fortalt til avisen The Tennessean.

Mand blev snydt i køen - og vandt den helt store Lotto-præmie

I USA kan man vælge at få en så stor præmie udbetalt over en årrække – eller få et mindre beløb kontant på én gang. Og hvis de 20 kolleger vælger at få pengene på én gang, er der ca. 90 millioner kroner til hver.

Beholder arbejdet

Når man vinder så mange penge, kan omtrent alle materielle drømme blive opfyldt. Og det sker da også for medlemmerne i den amerikanske Lotto-klub.

De fleste fortsætter i deres jobs på metalfabrikken, mens en håndfuld går på pension. Men der bliver rigeligt råd til at betale gammel gæld, købe en ny bil og ferier samt sende alle børnene på universitet – og så noget, der ligger de nyslåede millionærer meget på sinde: At få mulighed for at hjælpe venner og familie økonomisk.

Verdens heldigste familie

Lotto-gevinsten er den næststørste i Tennessees historie; den største – på 528 millioner dollars – vandt en familie i januar.

Til sammenligning er den største danske Lotto-gevinst på godt 140 millioner. Det var en Onsdagslotto-kupon, købt i Vejle i august i år, som udløste præmien.