Hun gik i seng som 32-årig. Da hun vågnede troede hun, at hun var 15 år

En sjælden form for hukommelsestab ramte Naomi Jacobs. Hverken sin 10-årige søn eller sit eget bryllup kunne hun huske

Da Naomi vågnede en morgen tilbage i 2008 var alting ikke som det plejede. Langt fra. Da hun slog åbnede op og navigerende rundt i soveværelset, kunne hun ikke genkende noget. Hverken sengen, huset eller stemmerne inde i det andet rum.

Den britiske kvinde havde fået et pludseligt og sjældent hukommelsestab, som typisk bliver fremprovokeret af stress. Tilstanden forårsager tab af minder og information i en kortere periode.

 

LÆS OGSÅ: Pernille fik stress af sine børn

Naomi fortæller, at det sidste hun kunne huske fra før, hun vågnede den morgen, var den seng, som hun delte med sin søster som teenager. Så da hun vågnede, troede hun, at hun stadig drømte. Det var indtil, at hun så sig selv i spejlet. Det var nemlig ikke 32-årige kvindes krop.

Den 15-årige pige fanget i en 32-åriges krop kunne godt huske, hvordan man kørte bil og andre ting, man udfører automatisk. Men smartphones og fjernsyn, hvor billedet så meget anderledes ud, var en helt ny verden for hende, og det havde hun svært ved at vænne sig til.

Også synet af hendes søn var mærkeligt for hende.

LÆS OGSÅ: Natacha Nikita: Min kæreste hjalp igennem nedturen

-  Jeg var i chok – total chok, fortæller hun om det øjeblik hun så sin 10-årig søn. Alt fra angst til glæde over at se dette barn, som jeg overhovedet ikke kunne huske at have født, men vidste, at jeg havde født, fordi han lignede mig så meget, til frygten over at have ansvar for sådan et lille barn. Jeg var overbevist om, at jeg ville falde i søvn den aften og vågne op i 1992 næste morgen. Det var ikke ægte for mig, det der foregik, fortæller hun.

I dag er Naomi glad for, at hun fik oplevet sit 15-årige ’jeg’ igen, fordi det har givet hende perspektiv på tilværelsen og mulighed for at justere nogle steder i hendes liv, og hun har netop skrevet en bog om den usædvanlige tilstand, der hedder ”Forgotten Girl”.