Hun kvalte otte af sine nyfødte

Egentlig kunne 51-årige Dominique Cottrez godt minde om en hyggelig bedstemor. Og det er hun også. Hun har to børn og adskillelige børnebørn, som elsker hende. Men nu er det også kommet frem, at hun har kvalt otte af sine nyfødte. I disse dage får hun sin dom ved en retssag, som chokerer alle.

Denne 51-årige franske sygeplejerske har erkendt, at hun har kvalt otte af sine nyfødte børn. 

Hvordan kunne det sket? Og hvorfor var der ingen, der opdagede noget? Disse spørgsmål stiller alle sig nu, hvor om en af de mest gruopvækkende retssager udspiller sig i den nordfranske by Douai. Her har den 51-årige franske sygeplejerske Dominique Cottrez erkendt, at hun har kvalt otte af sine nyfødte børn. Tilsyneladende kunne hun hver gang skjule sine graviditeter, fordi hun var temmelig overvægtig. For tidspunktet for drabene vejede hun 130 kilo.

Kunne lugte lig

Sagen, der er en værste drabssag i nyere tid i Frankrig, har afsløret flere rystende detaljer. Blandt andet har avisen Daily Mail skrevet, at Dominique Cottrez' nu to voksne døtre har mistolkede den vamle duft af lig til at stamme fra deres fars sure tæer.  

LÆS OGSÅ: Jeg var sur i otte år

De mange døde nyfødte blev opdaget i 2010 i familiens hjem i byen Villers-au-Tetre nær Lille. Huset var netop blev solgt, og de nye ejere opdagede ved en tilfældighed to barnelig nedgravet i haven. Kort efter konstaterede politiet, at der var yderligere seks lig gravet ned. Efter denne rystende opdagelse erkendte Dominque Cottrez, at hun havde kvalt alle børnene. 

Græder i retten

I retten har den nu ofte grådkvalte kvinde forklaret, at hun valgte at kvæle sine nyfødte, fordi de var et resultat af et incestuøst forhold med hendes far. Den omfattende efterforskning har dog afsløret, at faren til alle børnene er hendes mand. Tilbage står spørgsmålet, hvorfor ingen i huset opdagede noget. Under retssagen har Dominique Cottrez nemlig forklaret, at hun skjulte barneligene i blandt andet garagen og i vasketøjskurven, indtil hun i fred kunne grave dem ned i baghaven. Selvom de øvrige familiemedlemmer hele tiden har været i huset, så er ingen ud over den 51-årige sygeplejerske blevet retsforfulgt - eller blot været under mistanke. 

Viklet liget ind i plastik

Et af drabene har i særlig grad vakt opsigt. Daily Mail beskriver blandt andet, at sygeplejersken har forklaret, at hun begik et drab, mens hun var indlagt til behandling på et offentligt hospital. Hun fødte barnet på toilettet. Herefter pakkede hun liget ind i plastik og håndklæder og gemte det, inden hun kunne bringe det med hjem. Det første drab foregik i hjemmet, hvor liget også blevet omviklet med plastik og dernæst skjult i en skraldesæk. De sidst seks drab husker Dominique Cottrez ikke i detaljer. 

LÆS OGSÅ: Fik stjålet sit barn på nettet

Drabene blev begået fra 1989 til år 2000. Dominique Cottrez var altså 26 år, da hun første gang kvalte et af sine nyfødte

Dominique Cottrez står nu til livsvarigt fængsel. Retssagen varer dog adskillige dage endnu.