Jeg fik min fødsel igen

Den nybagte mor, Linnea, var grædefærdig, da indbrudstyve stjal et kamera med billeder fra lille Lucas’ fødsel. Heldigvis fandt politiet kameraet.

Foto: Gregers Kirdorf

24-årige Linnea Fechner var grædefærdig, da hun hørte, at hendes mor havde haft indbrud.
Tyvene var nemlig rendt med moderens kamera fyldt med billeder fra den dag, da Linnea fødte sin lille søn Lucas på Odense Universitetshospital.

- Tyvene havde også stjålet en del andet indbo og nogle kontanter, men alt det kunne jo erstattes.
Billederne kunne vi ikke tage om, så vi var meget langt nede humørmæssigt, fortæller Linnea, der i øjeblikket har barselsorlov fra sin uddannelse i virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet i Odense.

Små chancer for at få billeder igen
Selv om politiet hurtigt var på pletten, levnede de ikke familien store chancer for at få kameraet tilbage.
- De sagde, at der i den slags sager sjældent er fingeraftryk.
Så vi skulle nok ikke regne med at få tingene igen, forklarer Linnea, der havde glædet sig til at vise billederne til resten af familien.

- Jeg havde heller ikke selv set dem alle sammen endnu.
Min mor havde købt kameraet, så hun kunne følge mig i min graviditet og under fødslen.
Det er hendes første barnebarn, og hun var bare så ked af det, siger Linnea, der bor med lille Lucas og hans far, Jesper Jørgensen, 29, i Odenseforstaden Bolbro.

Tilfældigt fund
Men allerede dagen efter indbruddet fik Linnea en telefonopringning, der fik hele familiens humør til at stige adskillige grader.
- Det var fra Odense Universitets Hospital, der var blevet kontaktet af politiet.

De havde, samme aften som indbruddet skete, ransaget en lejlighed i en anden forbindelse og havde blandt andet fundet et kamera, forklarer Linnea.
Ud fra motiverne og datoerne på billederne i kameraet var politiet nået frem til, at de stammede fra fødeafdelingen, der hurtigt fandt frem til Linnea.

Lykketræf
Hun ringede straks til sin mor for at fortælle den gode nyhed.
Sammen kørte de ind på hospitalet for at hente kameraet med de uvurderlige billeder, der nu er sikret på både Linneas og hendes mors computer.

- Det er et stort lykketræf, at vi fik kameraet tilbage.
Jeg synes, at politiet fortjener stor ros ved straks at se billederne igennem, og at de så hurtigt fandt frem til os, siger Linnea med et stort smil.