Joanne brugte 14 år og en formue på at blive mor

Med fire små børn i huset har Joanne nok at se til. Men hun klager ikke. Hun er lykkelig for alt besværet. Det kostede den 43-årige kvinde 14 års kamp, et ægteskab og omkring 750.000 kroner at blive mor.

Forestil dig fire små munde vræle efter mad på samme tid – hver dag, morgen, middag og aften.

Forestil dig nætterne, når den ene babys hyl vækker den anden, indtil hele flokken er spilvågen, mens du selv er så træt, at du knap kan holde øjnene åbne.

Forestil dig, at du hver uge skal skifte i omegnen af 140 bleer!

Så har du en fornemmelse af, hvordan det er at være Joanne Scollard-Ker, mor til Pippa på 3 år og trillingerne Spencer, Theo og Drew på godt 1 år.

Men Joanne klager ikke. Tværtimod.

– Mine børn er det hele værd. Hvis jeg skruer tiden fire år tilbage, ville jeg have givet alt for at stå i den situation, jeg er i nu, for dengang havde jeg ingen børn, kun et desperat ønske om at blive mor, siger 43-årige Joanne, som dog godt vil medgive, at det til tider kan blive temmelig larmende i huset i Telford, England.

– Det er ikke ofte, men det er da sket, at jeg har revet mig selv i håret og tænkt: ”Åh gud”, griner hun.

I 14 år kæmpede Joanne for at blive gravid. Drømmen om at blive mor har kostet hende omkring 750.000 kroner og et ægteskab.

Det var først, da Joanne mødte sin nuværende forlovede, Neil, 42, at drømmen gik i opfyldelse. I 2012 blev Joanne og Neil forældre til lille Pippa, og i november 2014 fulgte trillingerne som en delvis uventet overraskelse.

LÆS OGSÅ: En mystisk kasse blev indleveret på et dyreinternat, og alle var målløse, da de så det stakkels lille væsen

Solgte huset

Joanne havde sit første forsøg med kunstig befrugtning, IVF, da hun var 28. Dengang havde hun og hendes daværende mand i to år forgæves forsøgt at få et barn ad naturens vej.

Ni opslidende runder IVF-behandlinger senere – hvor det kun var lykkedes Joanne at blive gravid en enkelt gang, hvorefter hun til sin store sorg mistede barnet – var parret så følelsesmæssigt nedslidt, at ægteskabet brast efter syv år.

Men Joanne gav ikke op. Nu, da hun ikke længere havde en mand, fortsatte hun blot ved hjælp af sæddonorer. Pengene til at betale for de dyre fertilitetsbehandlinger, som foregik på en klinik i Tjekkiet, skaffede hun blandt andet ved at sælge sit hus.

Lige lidt hjalp det. Som 40-årig sad Joanne fortsat alene tilbage uden andet end drømmen om en dag at blive mor.

Det viste sig, at Joannes immunsystem af en eller anden grund angreb de befrugtede æg, som om de var fremmed­legemer, og at hun desuden havde problemer med sin skjoldbruskkirtel, hvilket kan vanskeliggøre en graviditet.

– Men så længe der ikke var nogen, der sagde til mig, at det var umuligt for mig at blive mor, ville jeg blive ved med at prøve, fortæller hun.

Var det skæbnen

Joanne var netop ved at planlægge en ny IVF-behandling med sæd fra en donor, da en ven foreslog hende at tage på ferie til Ibiza for lige at trække vejret lidt. Måske havde hun brug for en pause.

Og det var på den spanske ferieø i september 2011, at Joanne mødte Neil.

– Det var en kærligheds­historie. Vi faldt pladask for hinanden. Jeg var helt åben om mine planer, og han støttede mig. Men jeg besluttede mig alligevel for at vente lidt med den næste IVF-behandling, fortæller Joanne.

Hun håbede, at Neil måske ville erstatte donoren, hvis hun gav ham lidt tid.

LÆS OGSÅ: Jeg gav min datter væk

Det skulle vise sig at være en klog beslutning, for kort efter meddelte Neil, at han var klar til at stifte familie med Joanne.

– Måske var det bare meningen, at jeg skulle finde kærligheden først, funderer hun.

I løbet af bare et enkelt år var parret forlovet, og efter blot en enkelt behandling på en fertilitetsklinik i Athen i Grækenland skete miraklet omsider: Joanne blev gravid!

Døden nær

Det var en hård graviditet.
Alligevel var parret ikke i tvivl: Ikke så snart var lille Pippa kommet til verden, før de besluttede sig for at få et barn mere.

De første tre runder IVF-behandlinger endte alle i ufrivillige aborter.

– Vi var ved at købe hus, og for hver behandling blev vores budget mindre. Vi var simpelthen nødt til at trække en grænse, fortæller Joanne, som derfor kun ville prøve én gang mere. Det var hendes 17. IVF-behandling, og hvis den glippede, ville de droppe planen om at gøre Pippa til store­søster.

Men endnu en gang tilsmilede lykken parret. I april 2014 viste en graviditetstest, at Joanne var gravid igen, og allerede ved første scanning stod det klart, at der var tale om trillinger.

– Det var godt, at jeg lå ned, da jeg fik det at vide. Ellers var jeg faldet omkuld, griner Joanne.

Lægerne rådede hende til at få fjernet et eller to af fostrene for at nedsætte risikoen for komplikationer, men Joanne og Neil valgte at lade naturen gå sin gang.

Allerede i 33. uge blev trillingerne forløst via kejsersnit.

LÆS OGSÅ: Pigerne blev skældt ud efter tabet af deres lillesøster: Vi måtte ikke dele sorgen

Hele 22 læger deltog, og heldigvis for det, for under operationen svulmede Joannes hjerne op, og hun fik en blodstyrtning, som nær havde kostet hende livet.

– Jeg nåede kun at se et af børnene, før jeg besvimede, husker hun.

Først to dage senere var hun stærk nok til at blive kørt ind på neonatalafdelingen og se sine tre små babyer.

Efter to uger var børnene og Joanne klar til at komme hjem – til et helt nyt liv og en helt ny og kaotisk hverdag.

– Det har været en lang rejse, men jeg føler, at jeg nu er kommet i mål, fortæller den travle mor til fire med et stort, men lidt træt smil.