Juletræer og julelys fylder hele deres hus

Juletræer i plastik med blinkende lys og kugler i alle farver. Det tager parret otte uger at pynte hele deres 105 kvm store hus op med juletræer. Dette er det mest blinkende eksempel på samlermani, du nogensinde har set.

Det eneste rum i huset, som ikke er fyldt med juletræer og blinkende lys er parrets soveværelse. Selv det lille gæstetoilet er blevet temmelig ugæstfrit med et plastiktræ i vinduet, som fylder det halve rum og et toiletbræt udsmykket med et portræt af julemanden. Det ville nok være mere passende, hvis det forestillede julemandens knæ.

Juletræer af plast drysser ikke

Hele huset er fyldt fra gulv til loft med jule tingel tangel og plastik i alle julens farver. Det er mere sjældent, end det er kønt. Men det tiltrækker ikke kun støv. Hvert år kommer flere og flere gæster for at se parrets udsmykninger.

Juletræer blev til en mani

Parrets samling af julepynt startede blidt med nogle få træer, men for hvert år er der kommet flere juletræer til. Sådan går det, når juletræerne er lavet i plast, og de derfor kan pakkes ned og tages frem igen næste år. Nu kan det tyske par dårligt få plads til flere træer med pynt. 

juletræer og julemarkeder i Hamborg

Deres hjem er et blinkende inferno, og parret har opnået lokal berømmelse. Folk valfarter til deres hus, for at få en rundtur i den indendørs og blinkende plastik-skov.