Kitt elsker sin firbenede helt: Sally har reddet mit liv

I dag er Kitt rask. Kræftknuden i brystet er væk. Men hun tør slet ikke tænke på, hvordan det ville være gået, hvis ikke labradoren Sally på sin egen måde havde fortalt hende, at der var noget helt galt. –Sally er min skytsengel, siger Kitt Nielsen.

-Jeg har altid elsket den hund, siger Kitt Nielsen, 53, mens hun kærligt aer og klapper den 7-årige kulsorte labrador, Sally.

-Hun har reddet mit liv. Uden min søsters hund, Sally, var jeg her slet ikke.

Tilbage i april 2014 lige før påske havde Kitts søster, Helle Dissing-Andersen, 56, inviteret nogle veninder og sin søster til en hyggelig dag hjemme i huset i Dragør. Sally var som sædvanligt glad for at se Kitt, men hun opførte sig slet ikke, som hun plejede.

-Sally ville hele tiden hen til min højre arm. Hun puffede og skubbede til den med snuden, løftede min arm, og ville slet stoppe, husker Kitt.

LÆS OGSÅ: Hver dag omskæres fem drengebørn i Danmark

Hendes søster. Helle, lagde også mærke til, hvordan Sally tilsyneladende prøvede at gøre opmærksom på et eller andet.

-Jeg havde jo hørt om, at især labrador-hunde kan lugte sig frem til kræftceller. Så nogle dage efter spurgte jeg Kitt, om ikke hun skulle gå til læge og få taget en mammografi, siger Helle.

Halvandet år med ren tortur

Det gjorde Kitt, men hun måtte vente nogle dage med at komme til mammografi, fordi det var påske.

-Ventetiden var et mareridt. Jeg prøvede at tænke positivt, siger Kitt.

Hun havde godt nok bemærket nogle hudforandringer på brystet, men hun mente bare, at det var tegn på begyndende overgangsalder.

-Jeg slog mine symptomer op på nettet, og der stod også noget om at det kunne være et tegn på brystkræft, men det slog jeg bare hen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Børn skal sove hos mor indtil de er 3 år

Og så beroligede Kitt sig selv med, at der jo også findes godartede knude. Men det var ikke sådan en hun havde i sit bryst.

-Jeg fik et chok, da alvoren gik op for mig. Jeg havde en knude i stadie 3, som havde spredt sig til lymfen, og blev omgående sat i behandling. Da startede halvandet år med noget, der føltes som ren tortur, siger Kitt.

Jeg har det godt - Jeg er rask

Hun fik fjernet knuden, og så kom hun på kemokur.

-Jeg havde voldsom kvalme, tabte alt håret - også øjenvipper og øjenbryn. Jeg lignede en mumitrold, og samtidig havde jeg simpelthen så ondt i ryggen og benene. Mit højre ben hævede helt utroligt, så lægerne frygtede, jeg ville få en blodprop. Men det skete heldigvis ikke, siger Kitte.

Endelig efter måneders kemo, blev Kitt færdig. Kun for at gå i gang med en strålebehandling, som også var en kæmpe belastning.

-Jeg blev så forbrændt. Jeg havde tredjegrads forbrændinger på armen og brystet, men skulle bare fortsætte med strålerne.

Det er Kitts søster, Helle, (tv.) der har de to dejlige labrador-hunde. Efter Sally havde reddet Kitts liv, fik Sally selv brystkræft. Blev opereret og er i dag helt rask. Helle har også Tiger på halvandet år (med farvet halsbånd). Foto: Steen Wrem.

 

Og for lige at være på den sikre side, sluttede Kitts kræftbehandling med 17 omgange herceptin, for at få slået de allersidste ondskabsfulde celler ihjel.

-Til min store lettelse fik jeg ingen bivirkninger denne gang, smiler Kitt.

LÆS OGSÅ: Erik boede to år på børnehjem: Jeg vil gerne være der for Storm

28. juli sluttede hendes kræftbehandling – og heldigvis med godt resultat.

-Jeg har det godt, og jeg er rask. Takket være Sally.

 

Du kan møde mange flere helte-hunde i denne uges Ude og Hjemme