Kvinde spiser bændelorm for at tabe sig

Det kan næsten ikke blive mere klamt – og så er det endda også livsfarligt. I USA har en kvinde spist en bændelorm i et vanvittigt forsøg på at slanke sig. Det skal man ikke. – At spise en bændelorm er ekstremt risikabelt og kan i værste fald føre til døden, advarer overlæge.

Der findes gode og dårlige slankekure - at spise en bændelorm er den dårlig kur!

En kvinde fra staten Iowa i USA troede, hun havde fundet den perfekte slankekur. Men hun blev hurtigt klogere.

Kvinden havde købt en bændelorm på internettet og slugt den i den tro, at nu ville ormen spise en del af den mad, der kom ned i mavesækken - og at hun derfor ville tabe sig. Men sådan gik det ikke.

LÆS OGSÅ: Vil du prøve en rigtig god slankekur så prøv Dukan-kuren

I stedet fik kvinden det rigtig skidt og gik til sin praktiserende læge, som var noget forbløffet og straks tog kontakt til sundhedsmyndighederne.

Livsfarligt

I sin ugentlige e-mail til samtlige læger i staten beskrev overlæge Patricia Quinlisk fra Iowas sundhedsdepartement forleden sagen og understregede: "At sluge en bændelorm er ekstremt risikabelt og kan give en række uønskede bivirkninger og i værste fald døden."

I samme e-mail uddyber hun: "De, der ønsker at tabe sig, skal rådgives til at følge anerkendte slankekure - at indtage færre kalorier og dyrke mere motion."

Oldgammel kur

Slankekure med bændelorme er ikke et nyt fænomen. I slutningen af det 19. århundrede kunne man i USA's aviser se flere annoncer for bændelorm-kure, med slogans som "nem at sluge" og "rengjorte orme".

LÆS OGSÅ: Er du i tvivl om, hvilken kur der passer til dig - så læs om 9 forskellige slankekure her

I vores tid har der været rapporter om bændelorm-kure i Asien, og i 2009 diskuterede supermodellen Tyra Banks den vanvittige slankekur i sit talkshow - og her stod flere kvinder frem og sagde, at de da gerne ville sluge en bændelorm for at tabe sig, hvis kuren altså virkede.

Kan blive 8 meter lang

Teknisk set kan en ormeinfektion da også føre til vægttab. En bændelorm sætter sig fast i mavesækken med små kroge og begynder herefter at vokse.

- Det vægttab, du kan opnå, sker, fordi du har en kæmpe orm inde i maven, som spiser din mad, siger Dr. Quinlisk.

LÆS OGSÅ: 5 grundregler for en succesfuld slankekur

Og sådan en ulækker fætter kan blive stor. Meget stor. En fuldvoksen bændelorm kan blive 2-8 meter lang.

Behandling af bændelorm foregår med en ormekur, som gør, at alle musklerne i ormen trækker sig sammen, indtil ormen dør. Herefter vil den slippe sit greb i mavesækken og forlade kroppen via tarmene.

Velbekomme, siger vi bare!