Mands hoved skal flyttes til ny krop

Teknologien tager nye højder!

Det minder mest af alt om noget, man kunne forestille sig at se i en science-fiction film, men det er det ikke. Den russiske mand, Valery Spiridonov, har givet lægerne grønt lys til at fjerne han hoved og montere den på en anden mands krop. Det mest sandsynlige er, at den 30-årige russer dør. Men alligevel har han ingen betænkeligheder ved indgrebet. Tværtimod.

-  Jeg er meget interesseret i teknologi og alt progressivt, der kan ændre folks liv til det bedre, siger den modige russer.

LÆS OGSÅ: Peter har 25 diagnoser: Jeg elsker stadig livet

Han arbejder til daglig som datalog i et it-firma, men lider af en sjælden genetisk sygdom, der langsomt nedbryder hans muskler. En sygdom, som ikke kan kureres, og de fleste med denne sygdom overlever ikke i mere end 20 år.

- Dette er ikke kun en fantastisk mulighed for mig, men det vil også bane vejen for fremtidige generationer, lige meget hvordan operationen ender, siger han.

Det er dog en bekostelig affære at udføre denne operation. Den kommer til at tage 36 timer og koster den nette som af 70 millioner kroner.

Først vil Valerys hjerne blive kølet ned til 10-15 grader for at forlænge den tid, cellerne kan overleve uden ilt. Kroppen vil blive taget fra en hjernedød, men ellers rask patient. Derefter vil en skarp skalpel skære igennem rygmarven, og en speciel biologisk lim vil sætte hovedet fast til den nye krop. Det forventes at han vil blive lagt i koma i 3-4 uger, så han ikke bevæger sig, mens han heles.

LÆS OGSÅ: Lille Daisy blev født uden øjne