Mor går i skole

Kirsten Funch har aldrig været en ørn til tal. Men det er hun godt på vej til at blive nu.

Hver onsdag sætter den 38-årige bornholmske mor sig på skolebænken i sin lokale folkeskole og terper matematik. På den måde er hun nu i stand til at hjælpe sine tre sønner, Tobias, otte, Lasse, 10, og Victor, seks, med lektierne. Sammen med 12 andre bornholmske mødre er Kirsten, som bor i udkanten af Bodilsker ved Nexø, tilmeldt et særligt matematikkursus, som henvender sig specifikt til voksne, som har brug for at få trænet de matematiske hjernemuskler.

- Det gik faktisk op for mig allerede sidste år, da Lasse gik i 3. klasse, at der var nogle ting, som jeg simpelthen ikke var i stand til at forklare ham, når han sad og læste lektier. Hvordan er det lige, at man f.eks. regner ud, hvor meget 70% er af en pris? Det slog mig, at jeg i virkeligheden lå på samme niveau som Lasse, fortæller Kirsten, som til daglig arbejder som pædagog i Nexøhuset, et botilbud for voksne med varigt nedsat funktionsevne.

Kirsten indrømmer, at det var med en vis tøven, hun mødte op til matematiktimerne den første gang. Men nu er hun blevet grebet af undervisningen og glæder sig ligefrem til de to timer hver onsdag aften.

- Det er rigtig rart. Det giver også lidt tid til mig selv i en travl hverdag. Dengang jeg blev færdig med hf for mange år siden havde jeg det bare sådan: "aldrig mere matematik." Sådan har jeg det ikke længere. Nu synes jeg faktisk, det er rigtig sjovt, lyder det med et smil fra Kirsten.