Motorcykelbetjent hjalp fødende til hospitalet

Fødslen af Lea Rasmussens datter gik i gang, gik i stå og kom endelig buldrende så voldsomt, at hun var tæt på at føde på forsædet i hendes og ægtemandens lille bil. Kun en beslutsom motorcykelbetjent afværgede det, der kunne være endt i en tragedie.

Det kunne være gået grueligt galt, men takket være en snarrådig og dygtig politibetjent endte lille Anemones dramatiske fødsel som én af sommerens solstrålehistorier.

Da Lea Rasmussen, 37, for 10 år siden blev mor for første gang, gik fødslen hurtig og helt uden komplikationer. Fire timer tog det, fra de første veer meldte sig, og til Lea lå med sin søn i sine arme på fødeafdelingen i Odense. Anderledes dramatisk blev hendes anden fødsel, som meget let kunne være endt i en tragedie.

Det var nemlig tæt på, at lille Anemone var kommet til verden på forsædet af sin mor og fars Peugeot 208 midt i myldretrafikken i Odense, og det havde langt fra været uproblematisk. Anemone lå nemlig forkert i sin mors mave, og uden professionel hjælp ved fødslen kunne det have fået uoverskuelige konsekvenser.

– Jeg er lykkelig og taknemmelig for, at alt gik godt. Havde vi ikke mødt den motorcykelbetjent, der fik os gennem trafikken til hospitalet på rekordtid, tør jeg slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, fortæller Lea Rasmussen, mens hun sender kærlige blikke mod sin nyfødte datter.

Anemone blev født tirsdag den 29. maj, og det blev på alle måder en usædvanlig dag for de to nybagte forældre. Alt var timet og tilrettelagt, inden parrets første fællesbarn skulle til verden. Fødslen skulle finde sted under trygge forhold på barselsafdelingen på Odense Universitetshospital, men det gik langt fra, som Lea og Thomas havde forestillet sig.

Læs også: Blind kærlighed: Stine og Kenneth har aldrig set deres søn

Så sker det

Lea var gået 11 dage over termin, da hun vågnede med veer klokken 5 tirsdag den 29. maj. Hun vækkede Thomas, og efter aftale med jordemoderen skulle parret indfinde sig på fødegangen klokken 7.30.

Men på det tidspunkt gik fødslen i stå. Veerne udeblev, og de vordende forældre blev sendt hjem med besked på at komme igen dagen efter. Hvis ikke naturen selv havde gjort arbejdet, ville fødslen blive sat i gang dagen efter klokken 9.15.

– Jeg lagde mig på sofaen, og i mange timer skete der ikke noget. Men klokken 14.30 skal jeg love for, at der kom gang i sagerne. Jeg fik veer af en sådan karakter og kraft, at jeg ikke oplevede noget lignende under den første fødsel for 10 år siden. Thomas ringede til jordemoderen, og vi fik besked på at komme straks. Kort efter sad vi i bilen på vej ud på en køretur, som jeg aldrig glemmer, fortæller Lea Rasmussen.

Myldretrafikken i Odense var begyndt, da Thomas med sveden piblende frem på panden manøvrerede sin bil langsomt frem ad de odenseanske villaveje. Mens fruens paniske skrig på passagersædet blev højere og kraftigere, frygtede Thomas, at de ikke ville nå hospitalet i tide.

Adrenalin og stress pumpede i hans krop, og køreturen syntes ikke at ville få nogen ende. Men pludselig fik han øje på hjælp fra en uventet side i skikkelse af en motorcykelbetjent.

Se også: Lille Alva er et mirakel

Hæsblæsende jagt

– Han var min sidste chance, hvis Lea skulle nå hospitalet, inden fødslen gik i gang. Jeg sprang ud af bilen, og heldigvis kunne han se, at jeg havde desperat brug for hjælp. ”Følg mig”, sagde betjenten, mens Lea sad skrigende inde i bilen og bankede sine hænder mod loftet, siger Thomas Vinding, 39.

Hu-hej og med fuld fart, sirener, blå blink og udrykning gik det gennem byen og den tætte trafik.

Efter 10 minutters hæsblæsende jagt gennem byen holdt Thomas endelig uden for hovedindgangen til hospitalet.

Betjenten fik på professionel og sikker vis de vordende forældre gelejdet over lyskryds og andre forhindringer, samtidig med at han orienterede hospitalet om, at en fødende kvinde var på vej. Fire jordemødre med blandt andet en kørestol til Lea stod parat til at tage over, da Thomas parkerede sin Peugeot. Det var i sidste øjeblik, og 20 minutter efter kom Anemone til verden.

Hjertelig tak

Efter at have sikret sig, at hustruen var i trygge hænder, løb Thomas tilbage for at flytte sin ulovligt parkerede bil. Her mødte han igen motorcykelbetjent Søren Wind-Hansen, som ikke ville køre sin vej, før han havde vished for, at alt var i orden, og at Thomas ville parkere sin bil på lovlig vis. I forvirringen fik Thomas kun sagt pænt tak for hjælpen, hvorefter han løb tilbage på fødegangen.

Senere fandt han frem til Søren Wind-Hansen via de sociale medier og skrev følgende besked til ham:

”Hej Søren. Jeg skriver til dig for at sige hjertelig tak fra mig, min kone og vores nyfødte pige Anemone. Du var hurtig og fik os gennem trafikken så hurtigt. Anemone blev født 20 minutter efter ankomst til sygehuset, så havde det ikke været for dig, så var hun blevet født i bilen.”

Læs også: Gravide Sandra fik blodprop i hjernen: Utroligt at vi klarede det

En sjov historie

Fyns Politi besluttede at lægge beskeden på twitter som ”dagens solstrålehistorie”, og snart bredte nyheden om den dramatiske fødsel og den kvikke betjent sig over hele Fyn.

– Det bliver sjovt engang at kunne fortælle Anemone, at hun kom til verden under stor dramatik. Ikke mange nyfødte er blevet fulgt til fødegangen med fuld udrykning og blå blink, siger Lea Rasmussen.

Imens forældrene fortæller om den dramatiske oplevelse, sover Anemone trygt og ganske uvidende om al den ståhej, som hendes fødsel udløste. Havde motorcykelbetjenten ikke været netop på det sted på det tidspunkt, havde den lille piges skæbne været uvis. Men sådan er der så meget, når naturen går sin egen gang.