Nu er hun mor til firlinger

Som 15-årig fik Charlene Medlicott den mest nedslående besked, hun kunne forestille sig: Din chance for børn er lig nul. Men så skete der heldigvis mirakler...

Foto: Polfoto

Som 15-årig fik Charlene Medlicott den mest nedslående besked, hun kunne forestille sig. Den unge pige havde altid ønsket en gang at blive mor, men den dag fik hun diagnosen PCO - en hormonforstyrrelse, som blandt andet giver cyster på æggestokkerne.

- Dine chancer for at blive gravid er lig nul, lød den hårde dom fra lægen.

Det er nu fem år siden, og 20-årige Charlene har netop holdt barnedåb.

Læs også: Inge Yvonne fra De unge mødre har fået PCO


To børn skulle fjernes

Den nybagte mor har ikke alene overrasket lægevidenskaben ved overhovedet at blive gravid. Hun har overrumplet alt og alle ved at føde firlinger. Den engelske mor fødte sine fire dejlige piger, Evelynn, Rosaline, Gracie-Lou og Amelia-Rose for et halvt år siden.

Den spinkle Charlene er i det hele taget en sej, lille dame. Da lægerne ved en scanning første gang opdagede, at der var fire fostre i hendes mave, anbefalede de hende at få to af dem fjernet ved fosterreduktion.

En firlingegraviditet er forbundet med stor risiko. Ved at fjerne to af børnene, ville hun gøre overlevelseschancerne større for de andre to. Men Charlene ville ikke fjerne sine børn.

- Det er altid en overraskelse at finde ud af, at du skal have et barn. At finde ud af du skal have fire, er helt vildt, siger Mark, Charlene's kommende mand.

Læs historien om Maria, der fandt en efterladt baby i Tyrkiet og ammede det til live

Skal snart giftes
De fire kønne piger blev for nylig døbt i kirken i byen Telford, og flere end 100 familiemedlemmer og venner var mødt op til den rørende ceremoni.

Alle piger var i ens dåbskjoler, men for ikke at skabe forvirring ved døbefonden, havde de hver deres hårpynt, så præsten nemmere kunne se, hvem der var hvem.

Charlene og Mark håber snart at møde op i samme kirke igen. Efter to års forlovelse planlægger de at gifte sig - og de kommer i hvert fald ikke til at mangle brudepiger!

Læs også om den danske kvinde, som har levet af at føde børn til de rige i USA