Ofrer livet for at blive mor

Elizabeth Joice havde i mange år haft en drøm. Hun ville være mor og stifte familie. Da hun endelig fik drømmen opfyldt, endte det med en tragedie. Den unge kvinde havde kræft, og sagde nej til behandling for at redde sit ufødte barn. Mor og datter fik kun få dage sammen.

Elizabeth ofrede livet for at blive mor

Elizabeth Joice har leveret det ultimative bevis på, at en mor er parat til at ofre alt for sit barn - også selvom barnet endnu ikke er født. Da den 36-årige kvinde i fjor opdagede, at hun var gravid, stod hun foran en umenneskelig beslutning.

Betalte med sit liv

LÆS OGSÅ: Ammede sin datter ihjel

Elizabeth skulle beslutte, om hun ville være mor og betale med sit liv, eller om hun ville afbryde sit svangerskab og leve videre.

Hvis den kræftsyge kvinde fortsatte sin behandling, ville kemokuren med stor sikkerhed slå hendes ufødte barn ihjel. På den anden side sagde lægerne, at hvis hun ikke modtog behandling for sin kræft, ville hun selv dø. Elizabeth stoppede øjeblikkeligt med at modtage kemokur. Hun vaklede ikke et sekund i sin beslutning.

Stolt af hustruen

LÆS OGSÅ: Mor blev en engel

Tirsdag den 4. marts fødte hun på et hospital i New York en sund og velskabt datter. Elizabeth og ægtemanden Max havde for længe siden besluttet, at hun skulle hedde Liz. 5 dage fik mor og barn sammen, inden kræften gjorde en ende på Elizabeths liv.
- Jeg er stolt af min hustru. Hendes store drøm var, at vi skulle have et barn. Hun var villig til at betale den højeste pris for at få drømmen opfyldt, siger Max Joice.

LÆS OGSÅ: Ung pige mobbet ihjel

Parret havde været sammen i 2 år, da Elizabeth i sommeren 2010 blev syg. Først troede lægerne, at der var tale om en diskusprolaps. Men det var langt mere alvorligt. Der var tale om en kræftknude på rygsøjlen, og Elizabeth kom straks i behandling. Efter 3 måneder mente lægerne, at de havde sygdommen under kontrol.

Blev gravid trods kræft

Kræftbehandlingerne havde imidlertid været så voldsomme og kraftige, at Elizabeth aldrig ville være i stand til at føde et barn. Men den unge kvinde snød alle eksperter.

Miraklet skete i sommeren 2013, og Elizabeth var ellevild af lykke. Samme dag, som parret fik meddelelse om graviditeten, friede Max. Blot en måned efter blev de gift, men lykken varede kort. 3 måneder henne i graviditeten opdagede lægerne, at kræften ikke alene var vendt tilbage. Den havde også bredt sig til flere vitale organer, blandt andet lunger, hjerte og mavesæk. Hvis Elizabeths liv skulle reddes, kræver det øjeblikkelig behandling. Men det ville i givet fald koste det ufødte barn livet. Den gravide kvinde behøvede ikke et øjebliks betænkningstid. Hun ville ikke have flere behandlinger mod sin kræft. Hun ville være mor.


Mere og mere syg af kræft

LÆS OGSÅ: Teenager ville være mor

Elizabeth tog sin skæbne i stiv arm. Udsigten til at skulle være mor overstrålede den kendsgerning, at hun kun havde kort tid tilbage at leve i. På et foto fra julen 2013 stråler den højgravide over hele ansigtet, selv om hun på det tidspunkt udmærket vidste, at hun aldrig ville komme til at opleve en jul sammen med sin datter.

Efter nytåret blev Elizabeth mere og mere syg. Det meste af tiden var hun indlagt på hospitalet, men hun nægtede at tale om sin sygdom. Hun ville kun tale om det kommende barn. Hun gav Max gode råd og instrukser om, hvordan den lille pige skulle pleje og opdrages.


En enkelt nat hjemme hos familien

LÆS OGSÅ: Enke og gravid samme dag


Elizabeth havde termin i april. Men 4. marts turde lægerne ikke vente længere med at sætte fødslen i gang, hvis Elizabeth skulle opleve at holde sit barn i sine arme, inden døden indhentede hende. Fødslen skete om eftermiddagen, og efter 4 dage fik mor og barn lov at komme hjem fra hospitalet. En enkelt nat fik Max, Elizabeth og datteren Liz sammen som en lille familie. Næste dag kom den nybagte mor tilbage på hospitalet. Elizabeth døde med Liz i sine arme, og med sin mand ved sin side.

Elizabeth fik sin drøm om at blive mor opfyldt. Men drømmen kostede hende livet. Den pris var hun villig til at betale.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-