Opkaldte datter efter mor

Da Louise så sin mors afsjælede krop på hospitalet, hviskede hun kærligt til hende: Hvis jeg får en datter mere, skal hun opkaldes efter dig. Det løfte har hun holdt. Clairvoyant Pia Neves de Brito hjælper hende med en sidste kontakt til mor.

Foto: Steen Wrem og privat

Louises liv er gået i stå. Hun kæmper for at få stumperne til at hænge sammen, men smerten og sorgen efter mors død er altoverskyggende.

- Da mor lå på sygehuset, turde jeg ikke gå ind til hende. Sygeplejersken skubbede mig derind. Hun er her endnu, sagde jeg. Jeg ved ikke hvorfor, fortæller Louise K. Rasmussen, 33 år fra Holmegaard ved Næstved.

- Jeg lovede hende, at hvis vi fik en datter, så skulle hun havde mors navn, siger hun. Sammen med manden Kim havde hun planlagt af få nummer to. Først fem år senere kom den lille pige til verden.

- Hun hedder Isabella Gerti. Mors navn blev kun hendes mellemnavn, for jeg følte bare, det ville blive for hårdt, hvis hun hed det til fornavn, forklarer Louise, der stadig er tynget af sorg. Hun håber, at en sidste samtale med sin afdøde mor kan være med til at dulme smerten, så hun igen kan være helt til stede for sin familie og måske endda gennemføre sin uddannelse.

- Jeg er sikker på, mor kan give mig råd og støtte til at tackle det her, siger hun til Ude og Hjemmes clairvoyant Pia Neves de Brito, der intet ved om Louise og hendes mor. Forventningerne er store, og Louise forsøger at skjule sin nervøsitet, mens Pia lukker øjnene og åbner døren til den åndelige verden, hvor hun får kontakt til Louises mor, Gerti Ellis Christiansen.

- Min dejlige, dejlige pige, siger Gerti gennem Pia. - Hun har det forfærdeligt med, at hun skulle forlade dig så tidligt. I var meget knyttet til hinanden. Hun er så ked af, at hun ikke nåede at opleve det hele, fortæller Pia. Louise kæmper forgæves mod tårerne. Pia forsøger at opklare, hvordan Gerti kunne dø, kun 50 år gammel.

- Hun hev efter vejret. Det sidste øjeblik var meget fredfyldt. Jeg oplever det som et hjertestop. Hvis hun var syg inden, så var det højst i en måned. Hun havde bestemt ikke regnet med at dø. Jeg ser hende ikke ligge på hospitalet. Jeg får et billede af hende i en sofa eller en stol, hvor hun er død. Det er gået lynhurtigt, siger Pia.

Gerti døde af en blodprop i hjertet den 4. september 2005. Hun lå på sofaen i sin egen stue.

- Far opdagede det, da hendes arm faldt ned, fortæller Louise.

- Gerti var et hjemmemenneske. Meget uselvisk, fortæller Pia og gengiver Gertis ord: - Jamen når man skulle herfra, så var det da hyggeligt, at det var herhjemme.

Læs også: Marzcia kan se ind i fremtiden

Stadig nær dig
Det er tydeligt, at Gerti har fulgt med i Louises liv fra den anden side.

- Hun er meget om din datter Laura. Hun er der, når du har brug for det, siger Pia og opfordrer Louise til at sende sin mor en tanke og en bøn, når hun har brug for hjælp.

- Den første tanke, der komme til dig, inden du tænker dig om, er svaret fra din mor, forklarer Pia, og Louise nikker genkendende. Hun har nemlig tidligere sendt sin mor den slags bønner.

- Laura var syg på et tidspunkt, så lukkede jeg øjnene og spurgte: Mor, hvad skal jeg gør? Så løste det hele sig, fortæller hun.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge.

Har du lyst til at prøve clairvoyance? Prøv en session hos en af vores dygtige clairvoyanter