Pas på til julefrokosten

Beskæftigelsesministeren vil ændre reglerne, så arbejdsgivernes forsikring ikke længere dækker skader, der er opstået til julefrokoster.

Skvatter du ned fra baren under julefrokosten i dag, dækker forsikringen - men det vil ministeren nu lave om på.

Nogle skvatter på dansegulvet. Andre falder om i flæskestegen. Og så er der selvfølgelig dem, der får brændt ballerne på kopimaskinen!

I dag er det sådan, at hvis du kommer til skade under julefrokosten - også hvis det sker i beruset tilstand - så dækker din arbejdsgivers forsikring formentlig skaden. Men det bliver snart lavet om.

I hvert fald vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu ændre reglerne.

LÆS OGSÅ: Jul uden overvægt

- Det er ikke for at ødelægge den gode julestemning. Vi har et arbejdsskadesystem for mennesker, der er kommet til skade i forbindelse med, at de passer deres arbejde - ikke en julefrokost, siger Mette Frederiksen til HK/Privats nyhedsbrev.

Det er ikke rimeligt

I HK/Privat er men ikke udelt begejstret over meldingen fra ministerkontoret.

- Der er jo meget ofte en forventning om, at man som medarbejder deltager i julefrokosten og andre sociale arrangementer på arbejdspladsen. Nogle gange direkte, andre gange måske mere implicit i den kultur, der er på arbejdspladsen, siger arbejdsmiljøkonsulent June Halvorsen.

LÆS OGSÅ: Grove boller, der smager af jul

- Og hvis lønmodtagerne i nogen grad deltager af pligt, er det ikke rimeligt, hvis en arbejdsgiver kan fritages for skader opstået dér, fortsætter hun.

I dag betyder det ikke noget, om de involverede i en eventuel skade er appelsinfri, når skaden sker. Det betyder heller ikke noget, om skaden er opstået på selve arbejdspladsen eller i lejede lokaler. Og medarbejderne er dækket, så længe festen er planlagt til at vare.