Peter snød døden

I over et år var Peter isoleret fra sine venner og skolen på grund af en dødelig blodsygdom. I dag er Peter helt rask og tilbage blandt kammeraterne i klassen.

Ramt af en sjælden og dødelige blodsygdom kunne en enkelt forkert infektion slå Peter ihjel. Derfor levede den hårdtramte dreng i ovet et år isoleret fra sine venner skiftevis der- hjemme og på børnekræftafdelingen i Odense og i København. Peter havde ellers altid været en sund og aktiv dreng, men i marts forrige år fik Peter konstateret svær aplastisk anæmi - en sjælden og dødelig blodsygdom i stil med leukæmi.

Blev knoglemarvstransplanteret
Desværre reagerede Peter ikke på den medicinske behandling, hvorfor en knoglemarvstransplantation som det eneste kunne redde hans liv. Ingen i familien matchede Peters vævstype, og derfor lå den dødssyge drengs eneste håb om overlevelse i donorregisteret. I august forrige år fik familine beksed om, at man havde fundet en egnet donor i Tyskland. Peter blev knoglemarvstransplanteret på Rigshospitalet og efter tre uger begyndte hans blodtal at stige. I dag, efter 14 måneders sygdom, er Peter helt rask.- Tænk, at vi allerede nu sidder med en helt rask søn. Det er utroligt, lyder det fra de glade forældre.