Rekord: De fik fire børn på to år

Indtil for syv år siden var der ikke født tvillinger i Allan og Camilla Mikkelsens familie. Det blev der rettet op på, da Camilla i løbet af blot 28 måneder fødte to sæt tvillinger. Statistisk set har ægteparret præsteret noget umuligt.

Mange børnefamilier har forskellige slogans, som de forsøger at efterleve i forsøget på at få dagligdagen til at fungere. Allan og Camilla Mikkelsen fra Nimtofte på Djursland har ét. Det er til gengæld afgørende for, at alting ikke bryder sammen i parrets familie. Det går i al sin enkelhed ud på, at der for enhver pris skal være orden i hverdagens kaos.

- Vi fik fire børn på to år. Hvis menageriet skal fungere med to udearbejdende forældre på fuld tid, skole, fritidsordning, gymnastik, spejder og meget andet, er der brug for struktur, planlægning og orden. Hvis alle børn fra morgenstunden løber skrigende i hver sin retning, falder det hele fra hinanden, siger Camilla, 39.

Miraklet

I løbet af to år og fire måneder udviklede Allan og Camilla sig fra at være et barnløst ægtepar til en storfamilie med tre drenge og en pige i skikkelse af to sæt tvillinger.

LÆS OGSÅ: Kristel tog forladt dreng til sig

Selv kalder de den dobbelt familieforøgelse for mirakuløs, og det er svært ikke at give dem ret. Parrets præstation med to gange tvillinger inden for to år er unik, sensationel og statistisk set umulig. Specielt i betragtning af, at der hverken i Allans eller Camillas familie før er født tvillinger.

For tidligt født

De første tvillinger, Viktor og Isabella, blev født den 24. november 2004 på Randers Sygehus. De blev født to en halv måned før termin og fik en svær start på livet. Deres vægt faldt på et tidspunkt til omkring 1.000 gram, og forældrene frygtede for deres liv. De fik først lov at komme hjem efter fem uger, men har i dag ingen mén af den tidlige fødsel.

LÆS OGSÅ: Alenemor til to vandt over kræften

Knap havde forældrene fået sundet sig over de uventede tvillinger, før to nye var på vej. Emil og Frederik så dagens lys den 3. april 2007, og de kom en måned før beregnet.

Hverdagen

- Vi har fast arbejde fra morgen til aften med fire små børn, og fritiden er begrænset. Men vi er gode til at give hinanden plads, når muligheden byder sig.

Hverdagen fungerer kun takket være økonomisk planlægning, slid og slæb, tålmodighed og koordinering. Om morgenen går alt efter en detaljeret drejebog. Hvis det virkelig brænder på med f.eks. sygdom, er de respektive bedsteforældre klar med en hjælpende hånd.

LÆS OGSÅ: Snød døden og blev mor

På spørgsmålet om parret skal have flere sæt tvillinger, kommer det prompte fra den dobbelte tvillingemor.

- Niks. To mirakler er nok.