Roede alene over Atlanten

Den canadiske kvinde Mylens Paquette har gennemført en umulig mission. I fire måneder roede hun alene over Atlanterhavet fra sit hjemland Canada og helt til Frankrig.

Fire måneder alene i en robåd. Det lyder som det rene mareridt. Ikke desto mindre er det, hvad den canadiske kvinde Mylens Paquette netop har klaret efter en legendarisk tur over Atlanten. I løbet af de i alt 129 dage roede hun 5.000 kilometer fra Halifax i Canada til Lorient i Frankrig, hvor hun blev hyldet ved ankomsten her forleden.

LÆS OGSÅ: Sara er min helt

Bølger på otte meter

Det var derfor naturligvis en helt igennem lykkelig kvinde, der efter den lange tur på havet endelig kunne kaste sig i favnen på sin far, da hun for første gang i fire måneder kunne mærke fast grund under fødderne.
Det var da også kritisk flere gange under vejs. Ikke kun ensomheden. Men især Atlanterhavets storme. Mylene Paquette fortæller, at hun undervejs blandt andet måtte overvinde den tropiske storm Humberto, der sendte bølger mod hende på otte meters højde. Den specielbyggede 7,3 meter lange båd lå to gange med bunden i vejret, men pga det specialbyggede design med vandtæt kabine rettede den sig selv op igen.
For Mylene var det dog en skrækindjagende oplevelse.
- Der var så mange gange, at jeg var sikker på, at min sidste tid var kommet, fortalte hun til de franske medier.

LÆS OGSÅ: Reddet af storesøster

Mødte Queen Mary

Der var dog også fornøjelser på vejen. På åbent hav mødte den modige eventyrer den britiske krydstogsskib Queen Mary 2. Skibet var på vej fra New York til Southampton, da spottede den lillebitte robåd. Mandskabet på det store skib fik kontakt med Mylene Paquette og sikrede, at hun fik nedsænket en pakke med tiltrængte forsyninger - heriblandt lidt krydstogtluksus.
- Da jeg mødte Queen Mary 2 ude midt på Atlanterhavet var det nærmest som en drøm. Det betød virkelig meget for mig, fortalte hun.
Mylene Paquette er den første nordamerikanske kvinde, der har roet alene over Atlanten. Hun har dog tidligere taget turen i robåd som del af et mandskab.