Slukkede ung kvindes respirator - men så bevægede hun sin storetå

22-årige Sam Hemming fra England var erklæret hjernedød, og familien var samlet på hospitalet for at tage afsked med hende. Men kort efter, at lægerne havde slukket Sams respirator, viste hun pludselig et lille, men afgørende livstegn.

Et levende mirakel!

Sådan karakteriserer lægerne den 22-årige jurastuderende Sam Hemming fra Hereford i England.

Den 20. juli i år var hun og kæresten Tom Curtis involveret i en voldsom trafikulykke, hvor Sam bl.a. brækkede nakken, mistede et øre og fik alvorlige skader i hovedet.

Lille Adam forsvandt i skoven: Hans overlevelse er et vildt mirakel

Mens hendes kæreste slap med mindre skrammer, blev Sam straks fløjet til hositalet i Coventry, hvor hun blev lagt i koma og siden blev erklæret hjernedød.

Slukkede for respirator

Efter 19 dage rådede lægerne Sams familie til at slukke for den respirator, som holdt hende i live, og familien traf den svære beslutning af lade hende dø.

Men skæbnen ville det anderledes.

- Vi samledes på hospitalsstuen og sagde farvel. De slukkede respiratoren, og jeg skreg, fortæller Sams mor, Carol Hemming, til Daily Mail.

Men ved et helt utroligt held kom en af lægerne i samme øjeblik til at strejfe Sams fod med en iskold renseserviet.

Det fik hende til at bevæge sin storetå, og computeren, som målte hendes hjerneaktivitet, viste pludselig tegn på, at hun alligevel ikke var hjernedød.

Tilbage fra de døde

- Hun er bogstaveligt talt vendt tilbage fra de døde. Hvis hun ikke havde bevæget sin tå, ville hun ikke have været her i dag, siger Carol Hemming.

De forbløffede læger tændte igen for respiratoren. Men kun i få dage, for herefter var Sam faktisk pludselig i stand til at trække vejret selv igen. 

Video: Nyfødt vækker mor fra dyb koma

Og 8 uger senere var hun parat til at tage hjem fra hospitalet.

Siden har Sam gennemgået en intensiv genoptræning, så hun nu atter kan både gå og tale.

Hun har stadig skader i dele af hjernen, men andre vigtige dele er intakte. Sam er nu fast besluttet på at færdiggøre sin uddannelse og blive advokat - og der er ingen, som skal fortælle hende, at hun ingen chancer har!  

Mor og far havde sagt farvel: Nu fejrer de jul med deres mirakelbaby